En handfull appar för att få ut mer av resan – del 1

En handfull appar för att få ut mer av resan – del 1

 
online-rejseapps
 
Få ut det mesta av din resa genom att ladda din smartphone med några av de bästa apparna för utlandsresor. Alla appar är gratis att ladda ned och installera i din mobil samt finns för både iPhones och Android.
 
Om du ska ut och resa, oavsett om det gäller semester eller jobb, finns det flera saker som du kan göra för att resan ska bli enklare, roligare och mer upplevelserik. Och din smartphone kan vara till stor hjälp. Några av de saker som du nu kan använda din smartphone till är näst intill magiska, speciellt när det gäller ”omedelbar översättning”. Inom detta område är nämligen utvecklingen helt enorm och marknadens stora aktörer, som Microsoft och Google, banar vägen. Vad sägs om att t ex få skyltar, menyer och tidningar översatta från främmande språk till ditt eget? Eller vad sägs om att tala svenska till en spanjor och det du säger blir genast översatt till spanska och så får du tillbaka ett svar på svenska? Det är snart möjligt!
online-wordlensÖversätt automatiskt text från ett språk till ett annat med din mobilkamera.
Upplev världen på ditt språk. Med denna app kan du t ex peka på en tysk vägskylt, en meny på en portugisisk restaurang eller en text i en spansk nyhetstidning med din mobilkamera och se skylten, menyn och texten översättas på ett ögonblick. Det är nästan magiskt. Word Lens är en så bra app och idé att företaget just köpts upp av Google, som står för vidareutvecklingen av produkten.
Den kommer förinstallerad med spanska, tyska, franska, italienska, ryska och portugisiska, där alla språkpaket är gratis, och fler språk är på väg.
 
Ladda ned den gratis hos iTunes App Store eller hos Google Play.
 
online-skypeOnlinekommunikation med omedelbar översättning.
De flesta känner till Skype som efterhand har blivit ett standardprogram på datorn för onlinekommunikation. Med programmet installerat på din mobiltelefon kan du spara mycket pengar på din telefonräkning när du reser. Har du internetuppkoppling och samtalet sker med Skype istället för via mobilen eller det fasta nätet kan du prata gratis med dem där hemma. Kvaliteten på samtalen har med tiden blivit nästan lika bra som med vanlig telefon.
 
Ladda ned Skype på iTunes App Store eller Google Play.
 
 
 
online-skypetranslate
Två tjejer från USA och Mexico pratar med varandra på varsitt språk.
 
Skype Translate
Microsoft, som äger Skype, har även en särskilt spännande kanin i hatten, som de redan har börjat presentera. De är nämligen på väg att lansera realtidsöversättningar tillgängliga för alla.
 
Tänkt dig att du, likt science fiction-serien Star Trek, kan kommunicera med intelligenta rymdvarelser från andra galaxer? I framtiden säger man någonting på sitt eget språk och på direkten översätt det till klingonska eller någon annan dialekt från de avlägsna trakterna av Vintergatan. Universalöversättning är standardutrustning under rymdresor.
 
Men det är faktiskt snart möjligt på riktigt för både dig och mig. Alltså inte att prata med rymdvarelser men att kunna tala med alla i världen – även om man inte pratar samma språk. Microsoft har redan gjort det möjligt att göra omedelbara översättningar mellan olika språk så att du faktiskt kan tala med personer på deras infödda språk. Det är riktigt imponerande.
Registrera dig hos Skype och bli en av de första att använda realtidsöversättning. Det kan du göra här: http://www.skype.com/en/translator-preview/
För fler tips om hur du kan få extra glädje av din smartphone under resan, se nästa nummer av En Sueco.
Av Michael Andersen, michael@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.