Kinesiskt kapital till laget

Kinesiskt kapital till laget

malaga-amrabat
Den nybakade fadern och stjärnanfallaren Nordin Amrabat, köpt – och fler signeringar väntar efter en överraskande tur i La Liga
 
Den 28-åriga Nordin Amrabat, marockan född i Naarden i Holland, med en lillebror som spelar för FC Utrecht, går lyckligt runt i sommarvärmen. Hans fru har just fött deras lilla dotter och de kan nu stanna i Costa del Sols huvudstad. Någonting som de verkligen vill och som fansen av Málaga CF:s La Liga-trupp krävde.
 
Amrabat har med sin hänsynslöshet och sitt robusta målsökande spel under den just avslutade säsongen varit den rutinerade stjärnan bland de unga anfallarna i laget – inhyrd för andra perioden i turkiska Galatasararay i Istanbul. Köpesumman för honom var 3,5 miljoner euro. Pengar som Málaga CF hade svårt att hitta i den strama budgeten med strikta avtal med långivarna – inte minst skattemyndigheten.
 
Men i maj slöts ett sponsoravtal med ett kinesiskt bolag. Det skedde under en tid då det annars så framgångsrika Málagalaget mötte motgångar med åtta spelade matcher utan segrar (fem förluster och tre oavgjorda). De la hälften av beloppet och resten ska dras av under en avtalad tid.
 
Kineserna finns bland annat representerade i Intellectually Manufactured och engagemanget i Málaga CF är en del av ett sponsorskap med 3 miljoner euro per år i fyra år. Tillsvidare bidrar kineserna till klubbens akademi med 1 miljon per säsong. De asiatiska affärsmännen vill, som en del av samarbetsavtalet, skicka hit talanger från Kina så att de kan vidareutvecklas här i Málaga.
 
Avtalet med Amrabat gäller för fyra säsonger. Och med en årslön på ca 1,1, miljoner euro blir han den dyraste spelare i laget.
 
Mer tv-pengar – fler köp
Det kommer flera nya spelare och bland de många som är intressanta nämns den 26-åriga portugisiska mittfältaren Andre Filipe Bras Andre, från klubben Votoria Guimara för vilka han har gjort 16 mål under 74 matcher. Han är en säker straffsparskskytt och lagkapten. Den portugisiska storklubben Oporto har också visat intresse för honom.
 
Andre hade sin landslagsdebut för Portugal den 31 mars i år, i Portugals träningsmatch mot Kap Verde i Estoril (0-2).
 
Pris: 1,5 miljoner euro.
 
Málaga CF:s bästa chanser för bra köp har också ett samband med de förväntade tv-intäkterna för 2015-2016, som uppskattas till 10 miljoner euro. Totalt 31 miljoner euro.
 
Men det råder inga tvivel om att Málaga CF även säljer spelare. Först och främst handlar det om de två eftertraktade landslagsspelarna Camacho och Juanmi. Och under den senaste tiden har U 23-landslagsspelaren Darder tillsvidare tippats till Oporto.
 
Och den lyckliga tränaren blir
Succétränaren Javi Gracia stannar. Både han och klubben har uttryckt en innerlig önskan om att fortsätta samarbetet för att ligga så högt placerade i La Liga så att de når de europeiska turneringarna. I hans kontrakt ingår förövrigt en friköpsklausul på 3 miljoner euro om det är så att andra klubbar skulle vilja köpa honom.
”Jag identifieras med laget samt klubben och vill vara en del av projektet i Málaga CF under en längre tid”, säger han.
 
Javi Gracia, hans fru och deras tre barn trivs mycket bra här på kusten. Liksom Amrabat.
 
Om en stjärna
Namn: Nordin Amrabat
Födelsedatum: 31 maj 1987
Födelseort: Naarden, Holland.
Position: Anfallare/mittfältare.
Tröjnummer: 2
Ungdomskarriär:
HSV de Zuidvogels, Ajax och Huizen i Holland.
Seniorkarriär:
2006-2007:
Omnisworld, Holland – 36 matcher och 14 mål.
2007 – 2008:
VVV-Venlo, Holland – 33 matcher och 10 mål.
2008 – 2011:
PSV Eindhoven – 57 matcher och 9 mål.
2011-2012:
Kayserispor, Turkiet – 38 matcher och 6 mål.
2012-2014:
Galasararay, Turkiet – 34 matcher och 1 mål.
Uthyrd till Málaga CF i andra hälften av säsongen 2013-2014.
2015-2016:
Málaga CF, Spanien – 43 matcher och 10 mål.
7 U 21-landskamper för Holland.
25 A-landskamper för Marocko.
 
Barca mästare – Málaga nr. 9
Det spanska fotbollsmästerskapet säsongen 2014-2015 vanns av FC Barcelona. Därefter följde Real Madrid, Atlético Madrid och Valencia – alla kvalificerade till Champions League – och Sevilla samt Villarreal med tillgång till Europa League. Málaga slutade som nummer 9 och kommer härmed inte med i någon europeisk turnering.
De som åkte ned från La Liga blev: Córdoba, Eibar och Deportivo La Coruña.
Utvisningar i La Liga: Duda, Antunes, Darder, Weligton och Angeleri (2).
Se resultatlista på: www.Málaga-support.dk
Tribunplatser finns hos La Peña de Dinamarca
Fotbollsintresserade, såväl på Costa del Sol som i andra länder, är välkomna att kontakta La Peña de Dinamarca för biljetter till La Liga-matcherna på La Rosaleda, i Málaga. Klubben har fina tribunplatser på den ena långsidan, i skydd för eventuellt regn.
Innan match intas en lättare måltid och så är det upplägg i restaurangen Casa Danesa, varefter det är buss tur-och-retur till stadion från Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Vice ordförande, Herdis Nysted: 699 261 631
kontakt@málaga-support.dk
Ordförande, Morten Møller: 617 700 424
info@málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca är den enda officiella danska supporterklubben för Málaga CF och är upptagen i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den har fler än 250 medlemmar och stöttar cancerhospicet Cudeca i Benalmádena samt barnsjukhuset i Málaga.
Klubben är öppen för nya medlemmar.
La Liga-säsongen 2015-2016 börjar i slutet av augusti.
Programmet kommer finnas tillgängligt i slutet av juli.
 
Av Morten Møller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.