Asador El Rancho de Salva är mycket mer än ett eldorado för köttälskare

Asador El Rancho de Salva är mycket mer än ett eldorado för köttälskare

ranchodesalva
För drygt ett år sedan öppnade Asador El Rancho de Salva i centrala Fuengirola, inte långt från strandpromenaden. Ägaren, Salvador Lucena Girón, men mer känd som Salva, har sedan den första dagen haft höga förväntningar på restaurangen och dess framtid. Med stor kunskap om skandinavers förkärlek till mört, saftigt kött tvivlade Salva aldrig på att restaurangen snart skulle komma att bli en av stadens populärare restauranger. Och han hade rätt.

 
Nu, nästan ett år sedan vi senast talade med Salva, kan han berätta att majoriteten av restaurangens gäster är svenskar, danskar och norrmän. Han säger även att många av gästerna är bosatta i Sydspanien under större delen av året och att Asador El Rancho de Salva har blivit deras stammisställe. Och inte bara för middagar utan även i stor utsträckning för stora födelsedagar, julmiddagar eller andra festligheter.
 
Receptet på framgång ligger i detaljerna
”Alla kan driva en restaurang men konsten att lyckas är att kunna leva sig in i gästernas värld. Tänka – varför har de kommit hit till min restaurang och vad kan jag göra för att deras matupplevelse ska bli perfekt? Och hur får jag gästerna att komma tillbaka samt att rekommendera oss till andra? Det är inte en lätt uppgift men när man brinner för sitt yrke är det ett sant nöje när det lyckas”, ler Salva, som började inom restaurangbranschen och speciellt med kött, när han var bara 15 år gammal.
 
Det råder inga tvivel om att Asador El Rancho de Salva är populärt på grund av sitt goda kött, som alltid serveras med ett litet men färskt urval av grönsaker och potatis. ”Vi serverar aldrig rätter som varit frysta. Utbudet av kött är litet men noga utvalt och vid leverans sätts det genast in i restaurangens kylrum. Köttet ät nämligen nyslaktat och hårt när vi får det genom att förvara köttet i kylrummet mognar det och man garanteras en mör och saftig biff”, förklarar Salva.
 
Inte heller grönsaker eller räkor har varit frysta innan servering. De har inte heller anrättats flera timmar innan gästerna kommer. Nej, allting tillagas när gästerna beställer det. Det gäller också köttet som skärs ut först när beställningen är mottagen. Gällande grönsakerna kommer de alla från Guadalhorcedalen, huvudsakligen från Coín, där kvaliteten alltid är bra. En av restaurangens mest populära förrätter är en tomatsallad med mozzarella och oregano, och det bör nämnas att det handlar om ”jätte” tomater med fantastisk smak.
 
Samma meny, samma goda smakupplevelse
Salva berättar att menyn är den samma som när restaurangen öppnade. ”Våra gäster är väldigt nöjda med vårt utbud och vi har därför inte sett någon anledning till att ändra menyn. Vårt kött, som alltid kommer från Galicien, är mycket populärt och våra gäster beställer för det mesta en entrecote, som finns att få i en ”gigante”-version på 500 gram, eller i en mindre, mer mänsklig storlek. En annan populär maträtt på menyn är lamm ”cordero lechal”, detta har en mjukare smak än det lamm som vanligtvis serveras i Skandinavien. Annars har också helstekt spädgris ”cochinillo” vunnit många skandinavers hjärtan.
 
Man brukar säga att det är ett tecken på framgång när man efter ett år kan fortsätta på samma vis som när man började. Det betyder dock inte att Salva är emot förändringar. ”Vi älskar att få råd och tips från gästerna på hur vi kan göra saker annorlunda. Det har bland annat lett till att vi har skapat en buffé till större sällskap med lax och andra skandinaviska delikatesser. Men vi håller oss till det som vi är bäst på”, avslutar Salva, som med det sagt inte alls avvisar nya tilltag i framtiden.
 
En sak som har förändrats är vinlistan, som har breddats och som nu har många goda viner till bra priser, så att det finns någonting för alla smaker. Dessutom har även avdelningen för privata sällskap öppnats upp, så att denna del nu är en integrerad del i restaurangen, men fortfarande med en privat känsla.
 
Positiv respons från kunderna
Helt klart är Asador El Rancho de Salva rankat som en av Fuengirolas bästa köttrestauranger. Går man in på TripAdvisor ligger restaurangen nämligen på första plats när det kommer till kött och hela 95 procent av gästernas kommentarer är positiva, vilket efter Salvas mening är ett tecken på att hans strategi och sätt att styra restaurangen är inne på rätt spår. Och det är också därför som han kommer att fortsätta med samma melodi i framtiden.
 
För bordsbokning ring: +34 951 39 66 71.
Restaurangen ligger på Calle Juan Sebastián Elcano 3 i Fuengirola. Se även: www.elranchodesalva.com eller besök restaurangen på Facebook.
Av Louise Kathrine Pedersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.