Güey by Sweden – en nyöppnad pärla

Güey by Sweden – en nyöppnad pärla

guey
Restaurang

Lite gömt i Nueva Andalucía ligger Marbellas nygamla pärla – Güey (säg WAY) by Sweden, på Plaza de los Orquideas 4, strax bakom, lite väster om Casinot i Puerto Banús. Och detta är en sann modern pärla, med både restaurang, trädgårdsterrass och skybar. Med nya ägare, svenska Jimmy Malja och Karl Martinsson, har Güey fått ett nytt koncept, som sedan öppnandet i somras fått gästerna att stå i kö för att få ett bord. Restaurangen har totalrenoverats och fått nya stilfulla möbler, som tillsammans med den härliga miljön, som även råder på terrassen i den tropiska trädgården och i skybaren, skapar en lyxig atmosfär.
 
Det är verkligen som att kliva in i en annan värld när steget tas över tröskeln till restaurangen, som bjuder på ett kreativt kök vari Medelhavsländernas traditionella recept blandas med internationell gastronomi. Denna fusion resulterar i en fräsch meny med allt från lätta rätter som sushi och sallader till risottos och biffar, och inte att förglömma Raw Bar-alternativen som t ex tonfisktartar.
I restaurangen hittas också en sann bijou bodega – det är bara att sänka blicken och överraskas av att man går på ett glasgolv, genom vilket vinkällarens imponerande utbud av goda viner, champagne och sherry kan skådas.
 
Soliga dagar och ljumma eftermiddagar passar annars terrassen i den tropiska trädgården utmärkt för att avnjuta en måltid i gott sällskap i takt till soul, jazz och urban classics. Och när kvällarna blir lite kyliga är skybaren välkomnande med värmande atmosfär och kreativa drinkar.
 
Hos Güey by Sweden hålls det hela tiden ett öga på detaljerna vilket tillsammans med den professionella servicen gör varje gästs besök minnesvärt.
 
Evenemang
Güey by Sweden höll sin Soft Opening, eller mjuköppning om man vill – likt en generalrepetition, den 12 juni. Därefter har sommaren varit späckad med evenemang som t ex den mycket uppskattade svenska midsommarfesten. Den officiella öppningen hölls den 22 juli när det bjöds in till en stor fest med Svart & Silver-tema, i bästa luxuösa Marbella stil med underhållning, akrobater och mängder med champagne.  Andra populära evenemang, som förövrigt arrangeras av Johnnie B Gomes, BJohnnieB Events, har varit Tropic Weekend och Studio 54 Weekend.
 
Även hösten har nyheter att erbjuda på Güey by Sweden, bland annat Golfarhelger med buffé med start i september liksom Champagne- och skaldjursbuffén som kommer att erbjudas en gång i månaden.
 
För ytterligare information om Güey by Sweden eller kommande evenemang, privata evenemangsbokningar m.m. se: www.gueymarbella.com
För reservation ring: +34 634 927 085 eller e-maila: info@gueymarbella.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.