malaga-rooftop
Man får en bättre översikt när man ser saker uppifrån, och det finns det många möjligheter till på någon av Málagas många rooftops. En Sueco har valt ut fem av de bästa takterrasserna, som kan besökas året runt – om det är till en svalkande eftermiddagsaperitif, en trevlig middag eller för en fördrink innan en vända på stan. Piscina Lounge, på toppen av hotellet Milona Lario, är en av de utvalda takterrasserna, och här serveras det minst sagt en lyckad kväll.
 
Molina Lario
De sista varma solstrålarna sänker sig över Málagas tak medan dagen förbereder sig på att övergå till en ljum sensommarkväll. På hotell Molina Larios rooftop bar, Piscina Lounge, arbetas det med de sista förberedelserna inför kvällens visning som ska hållas vid takterrassens pool. Det är nämligen torsdag och det är synonymt med modevisningsdag. Varje torsdag året runt slår denna takterrass upp dörrarna för den modeintresserade publiken, som där kan uppleva de senaste spanska modekollektionerna. I dag är det designern Lauriane L’Eplatteniers kollektion, som bärs av de långa, professionella modellerna, som rör sig i takt till högtalarnas dämpade loungetoner. Plaggens former och färger speglas i poolens blågröna vatten.
”Vårt mål är att ge alla en möjlighet att ta del av det lokala kulturlivet och våra evenemang, inklusive modevisningarna, är därför öppna för alla”, förklarar hotelldirektören Myriam Ortiz.
Oavsett om det är Málagas hamnområde, katedralen eller den livliga gågatan som passar dagens humör kan det ses från en av Molina Larios tre sammanhängande takterrasser. Ett brett utbud av evenemang hålls på dessa höjder, där både Beach-Boy rytmer, DJ-bord, exotiska Hawaiifester, spansk-engelsk språkutbyte, urban sketchers och välgörenhetsevenemang är fasta inslag. Även evenemanget ”El ciclo es VINO y CINE”, där takbaren visar vinfilm och serverar noga utvalda viner och tapas, är en integrerad del i programmet. En kväll under feriaveckan intog också ett flamencoband terrassgolvet medan fyrverkerier spelade på himlen i bakgrunden. Under september kommer det också arrangeras musikkvällar på takterrassen.
 
För att stötta de lokala producenterna, samt för att kunna servera riktigt färska råvaror, köps det mesta till Molina Larios Medelhavsinspirerade meny på marknaden i Málaga. Utan tvivel välsmakande delikatesser som t ex en av menyns förrätter med generösa bitar ibéricoskinka på hembakad focaccia. Bland huvudrätterna finns grillat kalvkött, som sprider en doft av sommar över takterrassen. Spröda sallader med feta, tomater och oliver, serveras som tillbehör. Köket är flexibelt, så trots att efterrätten ”Torrijas” inte står med på menyn serverar de gärna Semana Santa-rätten vid förfrågan – bröd doppat i ägg och blötlagt i mjölk eller vin, och därefter stekt med kanel och socker, får det att knastra mellan tänderna.
 
Utöver den fasta menyn håller Molina Lario även speciella matevenemang. Varje fredag har hotellet konceptet ”Menú Degustación” då man för 33 euro serveras fem mindre rätter med tillhörande vin, vatten och kaffe. Utöver det håller Molina Lario emellanåt även evenemanget ”Malagueños con sabor” (malagabor med smak), vari Michelinkockar är med och bidrar till en fyra-rättersmeny. Hotellet räknar med att nästa stjärnevenemang ska hållas nu under hösten.
 
Vid incheckning på Molina Lario får man inte ett klassiskt nyckelkort i handen utan i stället en riktig nyckel.
”När gästerna har en gammaldags nyckel, kommer de ned till receptionen varje gång de lämnar eller ankommer hotellet, vilket ger oss en möjlighet att lära känna dem. Vi har många stamgäster och en del av dem skickar till och med julkort till oss”, berättar Myriam Ortiz, som samtidigt poängterar att hotellet håller priserna nere i restaurangen och evenemangen så att alla ska kunna delta.
 
Hotellet, takterrassen och Wifi:n är öppna för alla, vilket gör Molina Lario till en populär plats för både turister och lokalbor. Poolen är det enda som är reserverat enbart hotellets gäster. Som regel är hotellet fullbokat, så det rekommenderas att vara ute i god tid för att boka rum under högsäsong.
 
Är du intresserad av hotellets olika evenemang kan du anmäla dig till deras nyhetsbrev.
Piscina Lounge har öppet mellan kl. 12.00–24.00. Poolen har öppet mellan kl. 10.00–20.00.
Adress: Calle Molina Lario 20, Málaga
Telefon: +34 952 062 002
E-mail: molinalario@galleryhoteles.com
 
Oasis Hostel
Det krävs vassa armbågar för att ta sig fram till baren på denna rooftop där fyra bartenders ivrigt ”shakar” drinkar i takt till DJ:ns  reggaetoner. En av barens populäraste drinkar är deras strawberry daiquiri på vodka, som den prisvinnande bartendern Rafael Valeros har gjort till sin signaturdrink. Denna takterrass är öppen söndag till torsdag mellan kl. 16.00–24.00 och under helger mellan kl. 12.00–02.00. Dock är det ofta öppet längre under helgerna då det även är DJ.
Adress: Calle San Telmo, Málaga
Telefon: +34 952 005 116
E-mail: malaga@hostelsoasis.com
Alcazaba Hostel
Ägarna av det nyöppnade Alcazaba Hostel har tidigare arbetat som modeller och den looken har smittat av sig på servitörerna på de två rooftopbarerna. De drar sig nämligen inte för att överglänsa den imponerande utsikten över ruinerna efter Alcazaba och Gibralfaro. Barerna har dedikerat en hel sida i drinkmenyn till gin & tonics och att bedöma av alla ballongglas med isbitar, klar vätska och citron/gurka/hallondekoration, är G&T ett populärt inslag på takterrassen.
Denna takterrass har öppet söndag till torsdag mellan kl. 16.00–24.00 och helger mellan kl. 12.00–02.00. Det serveras ingen mat på takterrassen men det går att äta i restaurangen på fjärde våningen mellan kl. 12.00–16.00 och sedan igen mellan kl. 20.30–23.00.
Adress: Alcazabilla, 12, Málaga
Telefon: +34 952 229 878
E-mail: info@alcazabapremiumhostel.com
AC Hotel Málaga Palacio
Med sina 15 våningar är AC Palacios takterrass stadens högsta och utsikten över centrala Málaga och hamnen är minst sagt imponerande. Denna rooftop är ett mecka för drinkälskare, som står i en cirkel runt poolen, som lyses upp av självlysande barbord. Här på takterrassen finns det också en restaurang som serverar mat mellan kl. 13.00–15.30 samt mellan kl. 20.30–23.30. Som regel är öppettiderna kl. 13.00–24.00 men fredagar och lördagar är det ofta öppet fram till kl. 02.00. Poolen är öppen mellan kl. 11.00–20.00 men får endast användas av hotellets gäster.
Adress: Cortina del Muelle 1, Málaga
Telefon: +34 952 215 185
E-mail: mpalacio@ac-hotels.com
Room Mate Larios
Om du föredrar mer sofistikerade drinkar medan du slappnar av på breda vita loungesoffor är takterrassen på hotell Room Mate Larios ett bra val. Det är den minsta av de nämnda takterrasserna vilket gör att den passar utmärkt för en pratstund på tumanhand.
Denna takterrass har öppet söndag till torsdag mellan kl. 18.00–23.00 samt fredag och lördag mellan kl. 20.00–02.00. Ingen matservering.
Adress: Marqués de Larios 2, Málaga
Telefon: +34 900 818 320
E-mail: larios@room-matehotels.com
Av Signe Lerche, signe@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.