Christian Ternstedt – har landat i Mijas

Christian Ternstedt - har landat i Mijas

christian
 

Han var bara 24 år när han startade sitt första spelbolag. Dessförinnan hade han förvärvat sig en officersutbildning genom försvaret samt haft ett callcenterföretag. Spelbolaget såldes för miljonbelopp bara sju månader efter start och VD:n Christian Ternstedt, ung och nyfiken, levde livet på Stureplan i Stockholm, vid sidan av fastighetsaffärer och snabba bilar. Sedan blev det dags för Expedition Robinson – som han kom att delta i inte bara en gång utan även en revanschomgång. Han utsågs till Robinson-deltagaren som tittarna älskade att hata och mitt i allt hann han gifta och skilja sig. Dessutom köpte han in sig i ett nytt spelbolag med bas på Malta, där han så kom att bo deltid under åtta år.

”Miljön som jag kom ifrån, med studier på Handelshögskolan och sedan Science Park Jönköping, som har en riktig företagaratmosfär och som gav mig det där extra som krävdes för att starta mitt första företag, inspirerade till entreprenörskap och företagande”, berättar Christian Ternstedt när han träffar En Suecos reporter för en fika i Fuengirola. Sedan fortsätter han: ”När det kommer till försäljningen av spelbolaget som jag var VD för… Ja, jag var 25 år när vi sålde och helt klart för ung för att handskas med miljoner. Det blev en del sämre affärer m.m. Jag ingick även i uppstarten av ett socialt medie, men bara två veckor efter att vi lanserade vår nordiska ’facebook’ öppnade Mark Zuckerberg upp Facebook även för Europa. Alla kan ju lista ut vad som hände med en mindre svensk aktör. Allting gick mycket fort och pengar som fanns då finns inte kvar i dag.”

Expedition Robinson innebar onekligen en del skriverier, speciellt i kombination med Stureplansliv. Likaså gjorde affärerna med spelbolag. Mellan 2004 och 2010 drev han dessutom ett 20-tal andra projekt, en del mer framgångsrika inom E-handel – och andra misslyckade. Men den Christian Ternstedt som det förr kunde läsas om känns i dag långt borta. Han har vuxit i sina kläder och det känns som om han har landat, faktiskt på Spansk mark.

”För tre år sedan var jag på weekendresa i Barcelona, vilken kom att förändra mitt liv. Den helgen träffade jag nämligen Eva, min blivande fru. Det kändes rätt redan från början och i november 2013, bara några månader efter att vi träffades, flyttade jag till henne. I Barcelona startade jag, förutom mitt liv tillsammans med Eva, Barcelonaforum.se. Jag hade sedan tidigare ett magasin – Mensworld.se (lite som magasinet Café men på nätet) och så hade jag också varit toppbloggare på finest.se, så att starta ytterligare en blogg och ett nätbaserat magasin för skandinaver i Barcelona var naturligt. Eva och jag bloggade om allt som hände och kunde vara intressant för Svenskar i och kring Barcelona, och förövrigt kan man fortfarande följa vårt liv i denna blogg. I över ett år arbetade jag också som säljare och key account manager i Barcelona samt var VD på ett callcenter vid sidan av mina egna projekt. Ja, jag är inte personen som rullar tummarna, jag gillar helt enkelt att starta nya saker, företag och projekt”, berättar han och fortsätter: ”Men Eva är kvinnan i mitt liv och när vi fick veta att vi väntade barn förändrades livet, och prioriteringarna. En sak vi kände var att vi ville lämna Barcelona och började således leta efter andra spanska orter att bo på. Barcelona känns som en typisk stad för unga, många unga svenskar faktiskt. De bor där några år men när de sedan vill bilda familj flyttar de. Barcelona är liv, puls och kul, men ingenting för en barnfamilj – och det var helt enkelt inget för oss längre.”

Det lugnare Costa del Sol lockade och Christian Ternstedt började söka arbete. Då han tidigare arbetat som fastighetsmäklare kändes det naturligt att söka sig till branschen. När arbetet var säkrat och förberedelse som boende m.m. gjort gick familjens flyttlass till Mijas Golf i mars i år.

Det är tydligt att Christian Ternstedt har fått nya värden i livet. Den blick han får i ögonen när han talar om Eva och Julia går inte att misstolka för någonting annat än ren och sann kärlek. Han har också gått ned i arbetstid jämfört med tidigare, då han med lätthet arbetade 100 timmar i veckan. Nu arbetar han heltid som anställd och det passar honom mycket bra, och yrket som mäklare är verkligen någonting som han trivs med. Detta i kombinationen med familjen och det lugna tempot på Costa del Sol, förklarar han känns helt rätt: ”Costa del Sol förvånade mig. I Barcelona hade jag föreställt mig Costa del Sol som små lugna pensionärsstäder. Men nu på plats upptäcker jag hur mycket det finns här. Utbudet är hur stort som helst. Här finns många och bra shoppingcenter, massvis med restauranger och olika restauranger, samt så många blandade åldrar – även många barnfamiljer. Denna kust känns mer anpassad för ett internationellt liv och barnfamiljer än jag hade förväntat mig. Dessutom tycker jag om närheten till allting runtomkring som t ex Sierra Nevada, Gibraltar och Afrika, och spanjorerna i Andalusien är betydligt trevligare än katalanerna i norr. I Barcelona tror jag att de är trötta på turister. Vi trivs på Costa del Sol och det är här vi vill vara just nu i livet”. Och så avslöjar han sina närmaste planer: ”Juli blir en stor månad – då ska vi nämligen döpa Julia hemma i Småland och hon ska få se Sverige för första gången, och till hösten planerar vi bröllop här nere på Costa del Sol!”

Namn: Christian Ternstedt
Född: November 1980 i Eksjö, Jönköpings län
Gör: Fastighetsmäklare och egenföretagare
Familj: Blivande hustru Eva och dotter Julia
Övrigt: Har förutom dokusåpor, spelbolag och bloggar även arbetat som bland annat marknadschef för lokaltidningen i Växjö, säljare och konsult i Stockholm och VD på callcenter i Barcelona, och mycket mer.

 

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.