AHN i Fuengirola/Mijas är kustens äldsta förening

AHN i Fuengirola/Mijas är kustens äldsta förening

Föreningen som kan

AHN i Fuengirola/Mijas är kustens äldsta förening – men det är dynamiken och lusten till att finna nya vägar som präglar klubben. Som en ny sak har AHN nu tagit del i kommunens sociala hjälparbete genom att stötta projektet Fuensocial.

Det är massa liv och rörelse i AHN:s lokal ”Casitan” i Las Rampas, i centrala Fuengirola. Föreningen har ett brett aktivitetsprogram och det märks att AHN under bara fem år har ökat från ca 400 medlemmar till att nu nästan nå sitt ambitiösa mål på att ha 1 500 medlemmar. För att nå målet har klubben inte varit rädd för att gå nya vägar.

Rätt väg

För flera år sedan erkände styrelsen att det inte räckte att driva föreningen baserat på bara social samvaro. Det behövdes även vara ekonomiskt attraktivt. Därför tillsatte AHN en grupp som skulle arbeta på att få fram rabatter och andra fördelar för föreningens medlemmar. Detta kom att visa sig vara en bra idé för allt fler företag kunde se idén med att ge ett bra erbjudande till de många medlemmarna. Speciellt golfbanorna.
”Vi har nu så bra rabatter på nästan alla kustens golfbanor att man nästan bara behöver spela en golfrunda för att tjäna in medlemskapet”, säger Eckhardt Metzner, som är styrelsemedlem samt ansvarig för AHN-Golf. Eckhardt Metzner är stolt över att klubben i dag kan erbjuda green fees hela året runt på Alhaurín Golf för 30 euro. Erbjudandet gäller även under högsäsong, när priset annars är 73 euro. På Mijas Golf betalar AHN-medlemmar bara 47 euro för en golfrunda, där ordinariepris är 83 euro.
”Det är ett språk som alla förstår och det är ingen hemlighet att golfen har gett oss många medlemmar”, berättar Eckhardt Metzner, som inte glömmer bort att betona att AHN är mycket mer än golf. Föreningen är även resor, utflykter, fysiska aktiviteter, god mat och massa trevliga stunder och social samvaro.
Saken är den att medlemmarna strömmar till AHN – och sponsorerna följer efter. Och detta göra att föreningen nu har en så stark ekonomi att föreningslokalerna är avbetalade och det finns ett ekonomiskt fundament för framtiden.

Sociala – hela vägen runt

Tack vare den starka ekonomin kan AHN stötta det lokala projektet Fuensocial. Förra året donerade klubben 5 000 euro till det goda ändamålet och i år blir beloppet ännu högre. Fuensocial är en förening och ett dagcenter för barn med fysiska och psykiska funktionshinder.
”Vi är en liten del av Fuengirola, som alltid tagit väl emot oss. Och därför vill vi ge någonting tillbaka”, säger Eckhardt Metzner och fortsätter: ”Fuensocial är en bra och lokal förening och där kan vi direkt se hur våra bidrag gör nytta. Och därför lämnar vi bidrag dit.”
 
Fuensocial söker bland annat hjälp till utbildning, arbete och transport till barn och unga med funktionsnedsättning, och även föräldrarna stöttas med råd, vägledning och barnpassning. Och det var en enig styrelse som förra året fastslog att klubbens bidrag skulle gå till Fuensocial.
”De senaste åren har vi haft fler sponsorer än någonsin tidigare och vi ser ett bra årligt överskott på våra golfaktiviteter. Därför känner vi att det bara är rättvist att vi skänker lite vidare. Faktiskt är det en stor glädje att kunna glädja andra”, är Eckhardt Metzners näst sista kommentar.
 

Vill du vara med?

Även du kan glädja andra. AHN söker personer till alla led och funktioner i föreningen.
”Vi har mycket att göra och är i behov av aktiva medlemmar som kan ge en hjälpande hand. Så om du vill bli en del av vår glada gemenskap är det bara att kontakta oss”, avslutar Eckhardt Metzner.
 
Hos AHN är alla nordiska nationaliteter välkomna. Föreningen präglas av svenskar men nästan hälften av medlemmarna är i dag finländare, norrmän och danskar.
Nästa år firar AHN 50-årsjubilæum. Med det sagt måste det tilläggas att föreningen fortfarande är ung och har stor aptit på livet.
 
Av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.