Torrox sätter fart på byggandet · Come-back för GIL-partiet · Lokal dansk entreprenör erbjuds miljoner för sitt företag

Torrox sätter fart på byggandet · Come-back för GIL-partiet · Lokal dansk entreprenör erbjuds miljoner för sitt företag

Torrox sätter fart på byggandet

Det är inte längre någon nyhet att det blåser medvind på byggmarknaden på Costa del Sol. Men i Torrox kommun blåses det nu på allvar liv i byggandet och de storartade projekten som stoppades under perioden 2008-2009, då krisen på allvar drabbade Spanien. Således har Torrox just gett grönt ljus till att färdigställa 6 000 bostäder i kommunen. Hälften av dessa ligger i närheten av byn Torrox Pueblo medan de andra ska byggas nära kusten och hamnen. Bara projektet ”URP 10 El Puerto” kommer att bestå av 2 386 bostäder, som byggs på 36 stora tomter.
Gällande projektet ”Calaceite” är det dock ovisst när det ska sättas igång igen men Torrox kommun hoppas snart kunna motivera den nya gruppen ägare att gå vidare med projektet, som också stannade upp när krisen slog till. Projektet omfattar 3 157 bostäder, ett par hotell och golfbana.
Både kommunen och Junta de Andalucía har godkänt de bygglov som krävs.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Come-back för GIL-partiet

Jesus Gils gamla parti GIL (Grupo Independiente Liberal) upplöstes år 2007 då skandalerna haglade över det korruptionsdrabbade partiet, som under samma tid även förlorade sin majoritet i Marbella kommun, Men nu blåses det nytt liv i det gamla partiet. ”Vi kommer att vara tillbaka som parti så som det var på den gamla goda tiden på 90-talet, då vi var ett centerparti som samlade den breda massan, skapade tillväxt och löste en mängd sociala problem i Marbella”, berättar Daniel Ripoll, som är GIL-partiets nya ledare.
Partiet arbetar nu på att kunna ställa upp i kommunvalet 2019 i så många kommuner som möjligt på Costa del Sol.

 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Lokal dansk entreprenör erbjuds miljoner för sitt företag

Företaget AnyTech365.com har under det senaste året vuxit från 75 till 300 anställda samt en omsättning på 30 miljoner euro. Det danskägda företaget för it-support har därför hamnat i strålkastarljuset hos några av de största amerikanska aktörerna på marknaden, vilket resulterat i ett köpanbud på närmare 40 miljoner euro. ”Vi står i valet och kvalet då vi inte vet om vi ska sälja eller fortsätta och så skapa världens största företag inom vårt område”, berättar Janus R. Nielsen, som har startat flera internetbaserade företag från Costa del Sol. AnyTech365 är dock i särklass den största succén. Företaget är specialiserat på online-it-support till privatpersoner och företag i hela världen. Du kan läsa historien om Janus R. Nielsen och AnyTech365 här
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.