Málagas nya Alameda invigd · Fransman orsakade skogsbranden i Estepona · Spaniens dyraste bostad ligger i Marbella

Málagas nya Alameda invigd · Fransman orsakade skogsbranden i Estepona · Spaniens dyraste bostad ligger i Marbella

Málagas nya Alameda invigd

Málaga har sin huvudgågata Calle Larios – och nu har staden även sin Alameda.
Efter ett års intensivt renoveringsarbete har den nya Alameda nu invigts. Det handlar om den tidigare så trafikerade genomfartsleden, mellan den gamla stadsdelen och det nya Soho-distriktet, som nu delvis gjorts om till gågata. Tillskillnad från förr finns det nu bara ett körfält i vardera riktning för bussar och taxier. Ursprungligen hette vägen Alameda Principal men från och med nu kommer den marknadsföras som La Alameda. Nya Alameda har stora ytor för fotgängare, nya planteringar samt nya kiosker och floristbodar. De första uteserveringarna har öppnat och ännu fler är att vänta. Det samma gäller nya butiker.
I renoveringsarbetet har kommunen velat skapa en ny Alameda med plats för stadens invånare samt för nya företag.

 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Fransman orsakade skogsbranden i Estepona

ildebrand estepona2019C 
En tillsynes olycklig fransman kunde i går, torsdag, lämna domstolen i Estepona efter ett timslångt förhör. Fransmannen anklagas fortfarande för att ha orsakat den stora naturbranden i Estepona i början av veckan men han slipper att sitta häktad. Fransmannen har förklarat att han ville bränna några getingbon på sin dotters gård i Estepona. Getingbona hade irriterat dem länge, så han hällde bensin på dem för att de skulle brinna snabbt och effektivt. Dock förlorade han kontrollen över sitt projekt och flammorna spred sig snabbt. Branden spred sig över 300 hektar och över 200 brandmän arbetade intensivt i flera dagar med att kontrollera branden.
 
 
ildebrand marbella
Foto: Diario Sur
 
Dessvärre har det varit en tid präglad av skogsbränder. Under torsdagskvällen, vid 20-tiden, bröt en våldsam brand ut i Marbella, där boenden i 40 bostäder tvingades evakuera medan 70 brandmän kämpade mot flammorna under natten.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Spaniens dyraste bostad ligger i Marbella

spaniens dyreste bolig marbella solkysten 
Foto: Idealista
Landets dyraste bostad är till salu. Den ligger i Marbella och kan bli din för 55 miljoner euro! För denna summa får du 8 000 m2 och tolv sovrum att bre ut dig på.
”Landerts dyraste bostad måste upplevas, för den kan inte beskrivas. Det är en gigantisk, majestätisk finca i det bästa området med alla de priviliger som kropp och själ kan önska”, står det bland annat i annonsen.
Spaniens näst dyraste bostad på fastighetsmarknaden just nu ligger på Ibiza och har en prislapp på 40 miljoner euro, medan den tredje dyraste på marknaden, förvånander nog för de flesta, ligger i Mijas och har ett listpris på 35 miljoner euro.
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.