Covid-19: Inga lättnader i Andalusien på kort sikt

Covid-19: Inga lättnader i Andalusien på kort sikt

Junta de Andalucías hälsovårdsminister, Jesús Aguirre, har vid en presskonferens i veckan meddelat att det ej kommer att göras några lättnader av restriktionerna av t ex butikernas och restaurangernas öppettider i regionen ”på kort sikt” förrän den tredje vågen stabiliserats, och att de nuvarande parametrarna alltså kommer att bibehållas. Aguirre bekräftade att det ses en minskning av covid-19-smittan i regionen, men att det fortfarande råder ett mycket högt tryck på sjukhusen (3 388 inlagda vara 664 personer får intensivvård) och att smittfrekvensen fortfarande är mycket oroande. Vidare poängterade han att det råder en stor oro för de nya smittstammarna, eftersom de kan tänkas leda till en fjärde våg.

Dessutom höjs det ett varnande finger, från bland annat Fuengirola kommun samt rektorer för skolor och institut, för extrem försiktighet, riktat speciellt till barnfamiljer och unga, då skolorna stänger för Semana Blanca-lov nästa vecka. ”Gör allt ni kan för att följa de restriktioner och regler som finns, för att undvika situationer som de som inträffade efter jul”, har Fuengirolas borgmästare, Ana Mula, sagt.

(Källa: El País och fuengirola.es)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.