Covid-19: Nya restriktioner på väg – ingen ny lockdown

Covid-19: Nya restriktioner på väg – ingen ny lockdown

Presidenten för Junta de Andalucía, Juanma Moreno, kommer på måndag att meddela om nya restriktioner för att begränsa covid-19 smittan. Restriktionerna kan innebära begränsning av rörelsefriheten, men en ny lockdown, liksom den som Spanien upplevde under våren, är inte aktuell i första taget. Under tiden har det gjorts omorganisationer inom den andalusiska sjukvården, som nu förberetts på att ta emot 4 500 patienter. I dag är totalt ca 3 000 patienter, fördelade över hela Andalusien, inlagda med covid-19 smitta.

Samma information kommer från Spaniens hälsominister, Salvador Illa, vars ministerium nästa vecka kommer att utvärdera effekterna av de senaste restriktionerna. Hälsoministern utesluter inte nya, hårdare restriktioner men försäkrar att en lockdown är det absolut sista alternativet och att det endast kan bli aktuellt om smittsiffrorna fortsätter att stiga kraftigt de närmaste veckorna.

(Källa: Dagstidningarna El País och Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.