Covid-19: Smittan sprids men endast ett fåtal på sjukhus

Covid-19: Smittan sprids men endast ett fåtal på sjukhus

På nationellt plan stiger smittsiffrorna fortfarande men i Málagaprovinsen ser det ut som om läget stabiliserats. Ca 200 invånare smittas varje dag men de flesta uppvisar inga symptom. Således är det bara 139 personer inlagda på sjukhusen i provinsen. Det är åtta fler än i fredags. Av de inlagda får 17 personer intensivvård.

På nationellt plan ser det dock inte lika bra ut. På bara några dagar har smittsiffrorna närmat sig 10 000 personer, men sjukhusen har inga problem med att följa med. Det är endast i Madrid, där smittan är som värst, som några sjukhus börjar få det svårt.

”Generellt är smittsiffrorna för höga, men det är bara när det gäller Madrid som vi är bekymrade”, sa statsministern Pedro Sánchez i måndags när han uttalade sig om situationen. 

I helgen fastslog Spaniens hälsominister, Salvador Illa, ännu en gång att så länge som sjukhusen inte är överbelastade ser man bara behov av lokala isoleringar av mindre städer eller stadszoner för att minska smittspridningen.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.