Pedro Sánchez: 70 procent kommer att vara vaccinerade i slutet av augusti

Pedro Sánchez: 70 procent kommer att vara vaccinerade i slutet av augusti

Spaniens statsminister kom i går, tisdag, ut med en stor och oväntad nyhet till befolkningen. Pedro Sánchez och hans regering uppskattar att landet under kommande månader kommer att motta så många doser av de nya covid-19-vaccinen att man redan i slutet av augusti kommer ha vaccinerat 33 miljoner invånare i Spanien, vilket motsvarar 70 procent av befolkningen. Det har länge varit målet bland de stora EU-länderna, att just 70 procent av befolkningen ska immuniseras innan slutet av sommaren.

Det kommer att finnas många milstolpar i landets stora vaccinprocess, men speciellt den massiva vaccineringen av befolkningen förväntas ta fart i maj. Förväntningarna grundas bland annat på stora leveranser av det nya vaccinet från Janssen, som bara kräver en dos, samt ytterligare ett nytt vaccin som kommer ut på marknaden under sommaren. 

Uttalandet från Pedro Sánchez kommer efter att både Pfizer, Moderna, Astra Zeneca och Janssen garanterat sina kommande leveranser till EU.

I sitt tal till folket i går sa den spanska statsministern även att hans regering inte har för avsikt att förlänga det nuvarande nationella nödläget (estado de alarma) som upphör att gälla den 9 maj. Detta innebär bland annat att det från och med då inte längre kommer att råda utegångsförbud efter kl. 23.00.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.