EVENEMANGSDETALJER

Córdoba
april 28, 2022
– maj 5, 2022

BOKNING OCH INFORMATION

Córdoba bjuder på Majkors och Patiofestival

A,Beautiful,Red,Cross,Made,Of,Flowers,And,Plants,In

Två årliga, återkommande traditioner utmärker sig speciellt i Córdoba, och det är Cruces de Mayo (blomsterdekorerade majkors) och patiofestivalen.

Cruces de Mayo är en tradition som hålls i många spanska städer men den i Córdoba överglänser dem alla. Här bärs jättestora, blomsterdekorerade kors, som ska visa respekt för det kors som Jesus korsfästes på, genom staden och korsen kan även ses på torg och andra öppna platser. Det handlar alltså om en religiös fest, men det hindrar naturligtvis inte att det finns barer med diverse förfriskningar längs gatorna och vid korsen liksom att det spelas flamencomusik och dansas för att fira de stora korsen. I år firas Cruces de Mayo från den 28 april till den 2 maj.

Patio-festivalen, under vilken man kan promenera genom labyrinter av gator i Córdobas charmiga gamla stadsdel och titta in i de många vackert dekorerade patior som dessa dagar är öppna för besökare, firas i år från den 3 till 5 maj.

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.