EVENEMANGSDETALJER

Valenciaregionen
mars 1, 2022
– mars 19, 2022

BOKNING OCH INFORMATION

Fallas, Josef och eldning av dockor

Valencia,,Spain.,September,5,,2021.,Beautiful,Detail,Of,Monuments,At

Valenciaregionen firar den magiska festivalen Fallas dagarna 1-19 mars.

I festivalens hemtrakter kallas den traditionella festligheten även för Festes de Sant Josep, då man alltså firar Josef, som är snickarnas skyddshelgon.

Firandet av Fallas har ägt rum sedan någon gång under medeltiden och namnet kommer från de facklor som var placerade på toppen av vakttornen, varifrån man spanade efter pirater och andra fientligt inställda som kunde tänkas närma sig Valencia.

I centrum för festivalen står de stora dockorna, de så kallade ninots, som är gjorda av papier-maché. Många av dem är flera våningar höga och vanligtvis föreställer de kända personer, politiker eller legender i satiriska utformningar. Festligheterna kulminerar när dockorna bränns.

Fallas firas även i flera andra städer i den östra regionen och utöver själva Valencia firas den bland annat i Alicante, Alzira och Dénia.

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.