EVENEMANGSDETALJER

Málaga och Sevilla
april 10, 2022
– april 15, 2022

BOKNING OCH INFORMATION

Påsk: Semana Santas storslagna processioner

The,Statue,Of,Resurrected,Jesus,Is,On,A,Float,In

Semana Santa är spanjorernas viktigaste högtid och under hela påskveckan, vilken i år infaller 10-17 april, hålls det religiösa processioner i stort sett i varje stad i landet. Processionerna i Málaga och Sevilla är mycket speciella.

Varje dag hålls det flera processioner under vilka stora troner med kristusfigurer m.m. bärs genom städerna, följda av dyster och mycket bombastisk musik samt huvklädda människor. En del processioner börjar mitt på dagen medan andra först sent om kvällen, men oavsett tidpunkt är man garanterad att gator och torg är proppfulla av troende katoliker – och alla andra som ser påsktraditionerna som en god anledning till fest.

De mest spektakulära processionerna kan ses under Palmsöndagen de 10 april samt Skärtorsdagen och Långfredagen, 14 resp. 15 april.

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.