EVENEMANGSDETALJER

Nerja
oktober 5, 2021
– oktober 19, 2021
10€

BOKNING OCH INFORMATION

The Arts Society Nerja

The Arts Society Nerja

Hälsar välkommen till en ny säsong med föreläsningar och andra spännande aktiviteter. I programmet ingår inte färre än 13 föreläsningar och två filmvisningar. Det blir ett brett spektrum av ämnen; allt från flamenco till Rembrandt, vikingar i Al Andalus och Don Quijote och konstvärldens relation till den ikoniska riddaren. Föreläsningarna kommer att hållas på Centro Cultural, C/ Granada, i Nerja, men kommer också att finnas tillgängliga online. För mer information besök www.theartssocietynerja.com.

  • 5 oktober kl. 18.00. "Flamenco: Heartbeat of the South, its History, its Rhythms". Lokala artister framträder med sång, musik och dans och Helen Sijsling från the Arts Society kommer att berätta. Föreläsningen är inspelad och kommer att visas på storvideo. För medlemmar gratis, gäster 10 euro.
  • 19 oktober kl. 18.00. "Stripped Naked: the Nude in Art History". I föreläsningen kommer vi att ta oss från de klassiska grekiska skulpturerna över Titians "Venus från Urbino", Ingres "Odalisker" fram till dagens konst. I föreläsningen ställs frågan om den kvinnliga modellen alltid ska ses som ett uttryck för åtrå och den manliga som ett uttryck för kraft. Föreläsaren Stella Lyons skriver om konsthistoria och står regelbundet modell för den brittiske konstnären Harry Holland. Föreläsningen är "live on-line" och kommer också att visas på storbildsskärm. Gäster är välkomna, 10 euro.

Sök på En Sueco