EVENEMANGSDETALJER

Flera byar
december 28, 2021

BOKNING OCH INFORMATION

Traditioner, musik och färger i Los Verdiales

Alora,,Spain,-,May,08,,2010:,Verdiales,Are,A,Flamenco

Musiker från så kallade pandas, klädda i färgglada kostymer och spektakulära hattar med glitter och pärlor, spelar tre olika sorters folkmusik (Comares, Almogía och Montes), som är som kusiner till flamencon. Grupperna tävlar och det samma gör de lika så färgglada folkdansarna. Denna festivitas kallas Los Verdiales.

Lärda inom flamencon beskriver formen som fandango alegre eller malagueño.

Musikformen ska ha uppstått för flera hundra år sedan i området Los Verdiales norr om Málaga stad. Namnet på området kommer från en olivsort och från det latinska verdant eller verde, alltså grön.

Los Verdiales firas alltid den 28 december och det firas i flera byar, bland annat i La Axarquía och Montes de Málaga, medan det största firandet hålls i Puerto de la Torre vid Málaga, där ca 30 pandas spelar från kl. 12.00.

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.