EVENEMANGSDETALJER

juni 29, 2021

BOKNING OCH INFORMATION

Vin-slagsmål i La Rioja

Haro,,Spain,-,June,29,,2014:,Wet,Men,During,Haro

Uttrycket ”att måla staden röd” tas bokstavligt i Haro, La Rioja. Och just detta görs varje år under ett slagsmål, La Batalla del Vino, där vinet är vapnet, och som i år utspelar sig den 29 juni.

Detta är en tradition som ska ha utspelat sig sedan 500-talet. Då ska invånarna en gång om året begett sig till de omkringliggande bergen, där en munk, som senare skulle komma att bli stadens skyddshelgon, sägs ha bott. Dessa pilgrimer deltog i en mässa och efteråt dracks det en hel del vin, varefter ett slagsmål oundvikligen bröt ut, i vilket vinet blev ett vapen.

Nu för tiden firas detta med att alla, det vill säga både invånare och besökare, häller stora mängder vin över varandra på stadens gator och torg. Men inte allt vin går till spillo, det arrangeras även olika vinprovningar.

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.