Renovering av ikoniska Byblos börjar

Renovering av ikoniska Byblos börjar

Det ikoniska Hotel Byblos i Mijas Golf har varit stängt i över 10 år, men i dagarna träffades bl.a. Mijas borgmästare, Josele González, och Luis Domínguez, kapitalförvaltningschef hos Intriva, för att överse påbörjandet av renoveringsarbetet av hotellet. ”Detta betyder mycket. Det som förr var ett internationellt kännetecken för turism och kvalitet på Costa del Sol ska öppna igen, och kommer att positionera vår stad på världsnivå”, sa borgmästaren och fortsatte: ”Öppnandet, planerat till nästa år, är även en återaktivering av turismen i hela provinsen. Det kommer att skapa ca 200 direkta arbetstillfällen och lika många indirekta, något som är fundamentalt i dessa svåra tider, då turistsektorn drabbats hårt av covid-19-pandemin.”

Hotel Byblos var förr ett flaggskepp för internationell lyxturism. Det upprustade hotellet, med ca 200 rum, kommer att kunna stoltsera med fem stjärnor, och det hoppas även på ett plus. 

Intriva Capital är sedan 2019 ägare av fastigheten. De samarbetar med Marugal Hotel Management, specialist på lyxhotelladministration, för att ta fram en operativ ledning för hotellet. Dessutom har de ett franchiseavtal med Hyatt Hotels Corporation, för att göra Byblos till en del av The Unbound Collection by Hyatt, vilket gör det till det första Hyatt-varumärkeshotellet i södra Spanien.

(Källa: mijascomunicacion.org)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.