Skandinaviska AnyTech365 nummer ett hos Financial Times

Skandinaviska AnyTech365 nummer ett hos Financial Times

En del applåderade beundrande medan andra var lite mer skeptiska när En Sueco för drygt två år sedan besökte och skrev historien om företaget AnyTech356.com. Med 200 personer på lönelistan, en femdubbling av omsättningen på bara ett år och några väldigt ambitiösa mål för framtiden fanns det orsak till att vara skeptisk. Men skeptikerna fick tiga för det danskägda framgångsföretaget håller kursen och flyger i raketfart mot nya höjder.


AnyTech365.com kommer att passera en omsättning på 35 miljoner euro under 2020. Den skapas nu av 400 anställda, som har sin arbetsplats i två stora kontorsbyggnader i Elviria och Torremolinos. Men det slutar inte här. ”Vi har just öppnat en ny avdelning i Marocko med kapacitet för 200 nya medarbetare, för här på Costa del Sol kommer vi inte längre. Det sker alltför ofta att vi inte kan besvara hänvändelser från nya potentiella kunder, helt enkelt för att vi inte har tillräckligt med personal. Vi kan helt enkelt inte rekrytera tillräckligt med folk här.”

Orden kommer från Janus Rægaard Nielsen, grundare och idégivaren bakom AnyTech365.com. Han har fått upp ögonen för teknologiparken ”Casa Nearshore” i Casablanca, där 26 000 personer med många olika nationaliteter har deras arbetsplats. 

”Man ska inte tro fel om arbetskraften där och med vår lön och våra arbetsvillkor får vi en stark trupp på 200 personer, som behärskar alla språk vi har behov av”, förklarar entreprenören. Men 70 000 kunder, fördelade över nästan hela Europa, ligger det nära till hands att fråga om inte toppen snart är nådd. Men enligt Janus Rægaard Nielsen har de bara börjat. 

”I ett land som USA har 21 procent av alla hushåll ett abonnemang med IT-support. I Europa har vi nått upp till blyga 4 procent. De två sifforna säger allt om vår potential i Europa, för i dag är allt anslutet till internet och behovet av support bara växer och växer”, är IT-experten säker på. Strategin för framtidens tillväxt är klar, han förklarar: ”Vi har nya produkter och en ny teknologi på väg, vilket kommer att öka vår räntabilitet. Och så kommer vi naturligtvis att göra allt för att vidga vårt fokus på nya partners med stora företag som säljer våra tjänster som en del av deras kärnprodukt. Det är bland annat tack vare dessa partners som Financial Times utsett oss till Spaniens snabbast växande IT-företag.”

Idén som fick det hela att explodera

Kortfattat är AnyTech365.com ett IT-säkerhets- och supportföretag som garanterar sina kunder en säker och välfungerande dator. Företaget erbjuder den hjälp och säkerhet som en PC- och internetanvändare har behov av när PC:n används till vardags, man är på internet, handlar online och använder sin onlinebank. Lika kortfattat gick Janus Rægaard Nielsen och hade det bra i sitt företag MYSecurityCenter, som via internet säljer säkerhetsmjukvara till PC-användare över hela världen. Hade man behov av hjälp med att installera ett nytt säkerhetsprogram var man välkommen att kontakta företagets IT-support, där personalen, som satt i Marbella, var redo att hjälpa till. Men de anställda behövde ofta jobba över, för de blev överösta med e-mails och samtal från kunder som hade alla möjliga frågor och problem med deras PC:ar.

”En dag sa en anställd, helt spontant, att man nästa skulle kunna leva av att bara erbjuda IT-support online. Jag tänkte inte mer på det då, men en dag föll polletten ned. Naturligtvis tänkte jag, och slog näven i bordet”, berättar Janus Rægaard Nielsen. Snart därefter hade han ett nytt företag och koncept färdigt, och fick sina nya IT-hjälp- och supportpaket ut i den stora världen via Facebook, Google och internets många nya möjligheter.

”Snart välte det in med ordrar. Under de 20 år som jag arbetat med IT-säkerhet har jag aldrig sett någonting liknande”, säger han. Men äventyret hade bara börjat.

Ny värld – nya möjligheter

Ett halvt liv i branschen har naturligtvis gett ett stort nätverk som IT-entreprenören inte tvekade att utnyttja.

”Vi har många stora och kända partners som bland annat Media Markt, Avanquest och Panda Security, som rekommenderar och marknadsför oss till sina kunder. Det fungerar riktigt bra, för våra partners har riktigt bra produkter, och vi erbjuder den hjälp som deras kunder har behov av, men som de själva inte kan leverera”, förklarar Janus Rægaard Nielsen, som i dag har partners i stora delar av världen. Därför talas alla europeiska språk i företaget på Costa del Sol.

AnyTech365.com är ett bra exempel på den nya sortens företag som dyker upp i världen i dag. Nästan alla hushåll har PC, surfplattor, telefoner och tv, som alla har behov av internet för att fungera optimalt. I dag kommunicerar vi hela tiden med vår bank, myndigheterna, handlar och pratar med familj samt vänner via internet. De många användarna och den ökade kommunikationen skapar behov av service och hjälp. Men i stället för att gå till närmaste PC-butik och betala 50 euro i timmen för service kan det göras lättare, snabbare och billigare över telefon och internet med ett abonnemang hos AnyTech365.com.

”Vi sitter här på Costa del Sol men kan logga in på din PC över hela världen. Härifrån kan vi checka den, rengöra den och lösa de problem som våra kunder har”, förklarar Janus Rægaard Nielsen, som är noga med att betona att hans företag bara växer tack vare den goda servicen. 96 procent av kunderna ger företaget betyget ”utmärkt” på Trustpilot, där de har fler än 6 000 kommentarer. Därför kommer kunderna och nya potentiella samarbetspartners i stort sett av sig själv. Janus Rægaard Nielsen är naturligtvis stolt över att hans företag i dag är landets snabbast växande IT-företag. Men han är lika stolt över att Financial Times har AnyTech365.com på plats 27 över snabbast växande företag i Europa.

Allt har ett pris

Den kraftigt ökande omsättningen och de många kunderna har fått flera stora investerare att intressera sig för AnyTech365.com. Intresset kommer först och främst från internationella IT-bolag, mobiltelefonbolag och kapitalfonder.

”Jag lever i ett konstant dilemma. Å ena sidan kan jag tänka mig att sälja företaget och dra mig tillbaka, men å andra sidan fascineras jag av våra expansionsmöjligheter och vill inte lämna mitt livsverk. Det sista väger tyngre”, berättar Janus Rægaard Nielsen, som inte sticker under stol med att hans äventyr också har en baksida. Allt runt omkring honom har fått en annan prioritering sedan han för fyra år sedan gick ”all in” och investerade nästan allt han hade i sitt nya projekt. 

”Det är långa arbetsdagar, långa jobbresor och det vilar alltid ett tungt ansvar på mina axlar. Det är ett val jag gjort, men tro inte att det är lätt. Som tur är möter jag förståelse och stöd hemma”, avslutar entreprenören, som flera gånger sålt mindre aktieandelar och gjort bra vinst. Men den största tillfredsställelsen får han när han tittar ut över de många anställda i det stora kontorslandskapet. Då ser han hjulet rulla och AnyTech365-hjulet rullar riktigt bra.


De skandinaviska värderingarna

Med skandinaviska värderingar har Janus Rægaard Nielsen byggt upp en företagskultur som anställda från hela världen samlas kring.

”Jag personligen, våra chefer och personalavdelningen lägger stor vikt vid att berätta för nyanställda att det här bara finns plats för dem som verkligen vill vara här. Och på samma sätt att man tar ansvar för sig själv och det företag som man arbetar i. Är man inte redo att göra det är det inga sura miner härifrån… man ska bara inte komma tillbaka i morgon”, berättar Janus Rægaard Nielsen, som inte heller accepterar interna konflikter. 

”Jag har sett företag stagnera för att folk inte kan jobba ihop. Och sådant har jag inte tålamod till. De som jobbar här ska vara villiga att förstå varandra tvärs över nationaliteter och kulturer, och det finns ingen vägg mellan försäljning, service och utvecklingsavdelningen. Vi är ett team som tillsammans kastar oss ut i nya utmaningar och som tillsammans löser de problem som naturligtvis uppstår längs vägen. Någonting av det svåraste som ledare är att få folk att gå samma väg”, säger Janus Rægaard Nielsen. Men lyckas det kommer även resultaten. Och det gör de hos Janus Rægaard Nielsen, som inte tvekar att säga att hans anställa älskar sin arbetsplats och tjänar bättre där jämfört med på andra företag.


Huvudsponsor för Marbella Tennis Open

Hos Anytech365 handlas det internationellt – men det tänks även lokalt. Således har företaget nu ingått ett treårigt samarbete med bolaget bakom den ambitiösa tennisturneringen Marbella Tennis Open

”Jag bor i Marbella och har alltid tyckt om staden. Därför vill jag gärna stötta och vara en del av lokala projekt – bara de är serösa”, förklarar Janus Rægaard Nielsen och fortsätter: ”Vi har nu nått en sådan storlek att vi kan tillåta oss att vara med på denna typ av evenemang. Naturligtvis ger det oss också en massa uppmärksamhet, som vi inte tidigare strävat efter.” Faktum är att det framgångsrika företaget inte har brist på kunder – men däremot anställda. 

”Vi står i ett antiklimax. Arbetslösheten i området är hög men just nu saknar vi 147 nya medarbetare. Utöver det är vi en av Costa del Sols största företag, men bara några få lokala känner till oss, för vi säljer till hela världen från våra kontorsbyggnader, som ligger lite i skym undan. Sponsorskapet till Marbella Tennis Open ska göra oss synligare och få AnyTech365 på allas läppar”, avslutar entreprenören.

Marbella Tennis Open spelas mellan 30 mars – 5 april på Puente Romano Tennis Club. Flera spelare från världsrankningslistans topp 100 är med i turneringen.

Turneringen siktar på att bli en av landets största turneringar som APT-turneringarna i Madrid och Barcelona.

Stor läsartävling!

Följ med till Marbella Tennis Open

I samarbete med AnyTech365 lottar En Sueco ut:

3 x 2 exlusiva VIP-pass till turneringen.

Som VIP-gäst får du tillträde till alla matcher, hela veckan, 

samt fritt tillträde till VIP-baren med mat och dryck samt konserter både torsdag, fredag och lördag.

Vi lottar även ut:

15 x 2 pass som ger fritt tillträde till veckans alla tennismatcher.

Som läsare ska du bara skicka ett e-mail till louise-mrcedes@norrbom.com för att delta i lottdragningen.

I mailet ska du bara ange namn, telefonnummer och e-mailadress.

Du kan läsa mer om turneringen på: marbellachallenger.com

Av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.