Spanien lanserar handlingsplan mot sommarvärmen

Spanien lanserar handlingsplan mot sommarvärmen

Spanien har lanserat sin nationella handlingsplan för att hantera risken för extrem värme på 40+ grader i sommar. Initiativet från hälsoministeriet i samarbete med det spanska meteorologiska institutet (Aemet), som har varit igång i 20 år, kommer att vara aktivt från 16 maj till 30 september, med möjlighet till förlängning till och med 15 oktober. En ny funktion inkluderar meteovarningszoner med en referenskarta för varning för extrem värme och värmeböljor.

Huvudsyftet med planen är att förebygga och minska effekterna av höga temperaturer för ”utsatta individer”, särskilt äldre, gravida, barn, kroniskt sjuka och boende som arbetar utomhus. En av prioriteringarna är att informera allmänheten om eventuella risksituationer med ”tillräcklig förvarning” så att förebyggande åtgärder kan vidtas. Nivåerna går från 0 (grön) utan risk till nivå 3 (röd) med hög risk.

Allmänna rekommendationer för att minska risken under extrem värme inkluderar att dricka vatten och andra vätskor ofta, undvika koffein, alkohol och sockerhaltiga drycker som kan orsaka uttorkning. Människor rekommenderas att hålla sig i skuggan, undvika sport mitt på dagen samt klä sig i lätta och löst sittande kläder samt aldrig lämna någon sittande i en parkerad bil.

Man kan prenumerera på och få nyhetsbrev via e-post/mobiltelefon från hälsoministeriets webbplats, som uppdateras varje dag med information och värmevarningar: https://www.sanidad.gob.es/.

(Källa: La Moncloa)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.