Spaniens dyraste områden för lägenhetsköp 2021

Spaniens dyraste områden för lägenhetsköp 2021

En nyligen genomförd undersökning gjord av fastighetsportalen Idealista visar att fastighetspriserna och hyrorna förblir höga, trots coronapandemin.

Det förväntades att 2021 skulle bli året då Spaniens fastighetsmarknad skulle känna av följderna av landets snabbt fallande BNP och stigande arbetslöshet. Men de spanska fastighetspriserna har inte fallit dramatiskt under årets första fyra månader. Faktiskt har några källor i stället rapporterat om svaga prisökningar under april, vilket tros bero på ett ökat intresse bland spanjorer som önskar göra en bra affär på ”begagnade” fastigheter. Kvadratmeterpriset för att hyra en bostad verkar dock ha stagnerat för första gången på 5 år, vilket är positivt för hyresgästerna. Kvadratmeterpriserna på många av Spaniens mest efterfrågade adresser ligger dock fortfarande i en liga för sig, även om några städer som Madrid, Barcelona, Sevilla och Palma sett fastighetspriserna falla med 1,3-2,6 procent i slutet av det fjärde kvartalet 2020, och på samma platser föll hyrorna med upp till 9 procent. 

(Källa: The Local)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.