Ny tränare lyckas få stortalangen Antoñín att stanna i Málaga CF

Av Morten Møller


Det står nu en bask i spetsen för Málaga CF. Det handlar om den 56-åriga Natxo González från Vitoria – arbetslös sedan han sades upp i Bolivia men med ett cv i spansk division 2-plan.

Hans föregångare, den 39-åriga José Alberto, höll i cheftränarrollen i 24 spelrundor, med otillfredsställande resultat både under december 2021 och januari 2022. Förlusten på den annars så säkra fästningen Estado La Rosaleda, på Martiricos i Málaga, mot uppryckarna Amorebieta och Ibiza fick det att koka över hos rasande fans.

Utan en tanke på brister med skador och karantäner krävde fansen Albertos huvud på fat. De krävde högljutt att sportchefen Manolo Gaspar skulle sparka tränaren från Asturien, som stod rakryggad och tog fullt ansvar för den sportsliga förlusten.

”Manolo, kasta ut honom”, lät det från läkarna på La Rosaleda.

Rasande åskådare på läktarna.

Gaspars ansvar

En pinsam situation för Gaspar, 41 år och före detta La Liga-spelare. José Alberto var hans egen uppfinning när Sergio Pellicer överraskade med att inte vilja förlänga sitt kontrakt efter förra säsongen, trots framgångar under svåra förhållanden. Han var sliten, men nu har han i stället dykt upp hos en av konkurrenterna i division 2, närmare bestämt hos Fuenlabrada i Madrid.

Nu står Gaspar återigen med ansvar för en tränare utan något stort lönekrav och eller inte ett glänsande namn på denna post i Málaga.

Natxo González tillträdde posten bara fyra dagar efter att Alberto lämnade den, och han gav sig av till Miranda de Ebro med sina nya spelare, som återigen gjorde en miserabel insats som resulterade i en 0-3 förlust på Estadio Anduva. Förlusten som ledde till uppsägningen veckan innan var 0-5 till Ibiza i Málaga.

Denna säsong har Málaga CF lyckats vinna nio matcher, sju har slutat oavgjort och så har de förlorat tio, under Albertos ledning.

Botten hotar!

Natxo González presenteras i Málaga CF.

Förlorat stöd

För José Alberto, som många fotbollskunniga ställde sig frågande till redan från början, fanns det ytterligare ett allvarligt problem – att han så småningom förlorade omklädningsrummet. Med tiden var det många spelare som förlorade respekten för honom och när han slutade var det var bara fem spelare som tackade honom via sociala medier – två av dessa var Kevin och Roberto – två unga spelare som han lyckosamt plockat upp till divisionslaget från akademin.

Det måste ha varit ett skämt när backen Jiménez tidigare sa att det skulle ha varit kul om folk såg vilken bra stämning som rådde i omklädningsrummet…!

Antoñín trivdes inte under José Albertos ledning, men nu stannar han.

Känslig forward

Med tränarbytet bestämde sig stortalangen Antoñín, 21 år och född i Málaga men ägd av Granada, för att fullfölja sitt hyresavtal i sin hemmaklubb. Han hade annars bett sin agent om att flyttas till någon annan klubb i samband med transferfönstret i januari. Han var nämligen missnöjd med José Alberto då denne inte visade honom något förtroende.

Men nu har Antoñín alltså bestämts sig för att stanna och han kan gott och väl bli en av de spelare som Manolo Gaspar, med förbättrad klubbekonomi nästa säsong, försöker få över från Granada. Den aningen känsliga forwarden, med två matcher för det spanska U-landslaget, stannar gärna hos vänner och familj i Málaga.

Han kände sig inte heller hemma när han var uthyrd till Leganes i Madrid.

Gaspar har redan nu gett sig ut på spelarmarknaden inför säsongen 2022-2023, till vilken Natxo Gonzáles har en option.

Manolo Gaspar, sportchefen som hyr in och sparkar tränare.

Farväl till tre tränare

Sedan nedflyttningen från La Liga till division 2 år 2017-2018 kan det nu räknas till tre sparkade tränare i Málaga CF.

Först sades det hej då till Juan Ramón Muñiz säsongen 2018-2019. Sedan till Víctor Sánchez del Amo 2019-2020 och nu, 2021-2022, är det José Alberto som har åkt ut.

Del Amo var ett känt namn som spansk A-landslagsspelare och med en tränarkarriär i bland annat Betis i Spanska La Liga och i Olympiacos i Grekland.

Det talades om en comeback i Málaga CF för honom, men så blev det alltså inte.

Den av domstol avsatta presidenten och ägaren till Málaga CF, shejk Al-Thani, stod för avskedandet av de första två.

Víctor Sánchez del Amo kom på tal igen.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.