Tivolis framtid hänger i en tunn tråd

Tivolis framtid hänger i en tunn tråd

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Framtiden för den populära nöjesparken i Benalmádena har länge varit osäker. Och det verkar inte heller bli bättre med tiden. Konkursen inleddes förra sommaren och insolvensadministratören för boet har just meddelat att parkens skuld uppgår till 11,2 miljoner euro till den offentliga sektorn samt bankerna. Den stora skulden gör det svårt att fortsätta driften av nöjesparken, oavsett vem som sitter i ledningen.

De största problemen för Tivoli World sägs ligga i den flera år långa tvisten om ägarförhållandena, vilken det ännu inte finns en lösning på. År 2007 sålde affärsmannen Rafael Gómez verksamheten till gruppen Tremón. Sedan kom finanskrisen men en stor del av betalningen uteblev. Sedan dess vardagen för den annars så framgångsrika nöjesparken präglats av rättegångar, nya bolag och överföringar av tillgångar.  

Insolvensadministratören har nu presenterat tre lösningsförslag på de juridiska problemen. Men lyckas inte parterna komma överens ser framtiden för Tivoli World mörk ut – med mindre att det dyker upp en helt ny köpare.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco