Veras Veranda: Kokos- och chokladtårta

Veras Veranda: Kokos- och chokladtårta

Nu i juni är det många som tycker om att fira svensk midsommar även i Spanien. I Sverige är det som bekant tradition att duka med jordgubbstårta på efterrättsbordet, men då jordgubbssäsongen lider mot sitt slut nu här i södra Spanien får vi hitta på alternativ. Då tycker jag att denna kokos- och chokladtårta passar bra. Extra bra är det också att denna tårta kan förberedas i förväg då du kan göra botten och krämen dagen innan, och så dekorerar du bara tårtan med nyvispad grädde precis innan den ska serveras.

När jag ändå nu är i gång med kokos vill jag tipsa om att förvara kokosmjöl i fryser, så att du alltid har det hemma om du skulle få lust att baka en bountykaka eller kokosmakroner. Förvaras kokosmjölet i frysen undviker du att det blir gammalt eller att du får ohyra i det. Själv förvarar jag förövrigt även mandelmjöl och mandlar i frysen – av samma anledning.

Ingredienser

Botten:
4 äggvitor
150 g florsocker
150 g kokosmjöl

Kräm:

4 äggulor
70 g florsocker
100 g smör
100 g mörk chokolad

Dekoration:

4 dl vispgrädde
2 msk socker

Lite rom eller romessens
Kokosmjöl

Gör så här

Botten:
Vispa äggvitorna hårda. Blanda florsocker och kokos, och vänd sedan ner detta i de vispade äggvitorna. Häll över smeten i en springform och grädda i förvärmd ugn på 170 grader i cirka 35 minuter. Låt svalna.

Kräm:
Vispa ihop äggulor och florsocker ordentligt. Smält choklad och smör, och blanda ihop dessa. Vispa sedan ihop allting ordentligt till en jämn kräm. Bre nu på blandningen på den avsvalnade kakbottnen.

Och just innan servering dekorerar du tårtan med vispad grädde på toppen, och strö lite kokosmjöl över.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.