Veras Veranda – TUC-kaka med färska bär

Veras Veranda - TUC-kaka med färska bär

Nu är det sommar, jag menar så där riktig sommar då det ju är så trevligt att bjuda hem vänner och familj på hembakad somrig kaka med färska bär – utmärkt att avnjutas i skuggan på terrassen med en kopp gott kaffe.

Som de flesta av er läsare vet nu vid det här laget älskar jag att baka godsaker till mina gäster och extra trevligt är det att stöka i köket när jag vet att jag har gott om tid. Man kan aldrig göra för mycket – det handlar ju om att få folk att känna sig välkomna och att de är i goda händer när de kommer på besök. Så puffa till dynorna på trädgårdsbänken, så att man sitter riktigt bekvämt, och duka fram godsakerna!

Kakan som ni får recept på här nu i juli är inte bara lätt att göra, den är också supergod. Och det är också lite roligt att mina gäster aldrig kan gissa att den är gjord på TUC-kex.

Så gör denna kaka till nästa bjudning – du väljer själv vad du vill dekorera den med, bara fantasin sätter gränser. Jag väljer färska bär.

Ingredienser

Botten
100 g salta kex av märket TUC
3 äggvitor
2 dl socker
100 g hasselnötter

1 tsk bakpulver
200 g chokolad

Topping
3 dl vispgrädde
2 tsk vanilj
3 msk socker

Dekoration
Färska bär efter smak
Olika sorters chokolad

Gör så här

Botten
Sätt ugnen på 175°C.

Smöra en form.

Vispa äggvitor och socker hårt. Mixa TUC-kex och hasselnötter i en mixer tills du får som ett mjöl. Blanda i bakpulver och rör ned äggvitorna. Häll smeten i en smörad form och grädda i ugnen i ca 25 minuter.

Ta ut och låt kaka svalna helt.

Smält chokladen och bred ut den i ett tunt lager på kakan. Låt chokladen stelna.

Topping

Vispa vispgrädden med vaniljsocker och socker och spritsa eller bred ut den vispade grädden på kakan, och ställ in i kylskåpet i ca 45 minuter.

Dekorera kakan med färska bär och eventuellt lite choklad, eller annat gott, precis innan kakan serveras.

Detta och fler recept hittar du på www.ensueco.com och på Veras Verandas matblogg: www.verasveranda.com  

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.