Mezza Notte – Sagolik restaurang med libanesisk o italiensk mat där smaklökarna får sitt lystmäte stillet

Mezza Notte - Sagolik restaurang med libanesisk o italiensk mat där smaklökarna får sitt lystmäte stillet

Lækre tapas

Vem man än pratar med hör man alltid: ” Maten och servicen var utmärkt, men inte i förhållande till priset, så det är nog inte ett ställe jag går till igen”. Precis därför är det många restauranger på kusten som har svårt att få en fast kundkrets och som också rekommenderar restaurangen till vänner och bekanta.
På restaurangen MezzaNotte på strandpromenaden i Fuengirola upplever man inte den tendensen och det beror på att maten, servicen och priserna ligger på en förnuftig nivå som var och en har lust att betala, och göra om det.

Europa möter Mellanöstern
MezzaNotte är trots sitt italienska namn, som betyder midnatt, en restaurang där fokus ligger på ett stort utbud av libanesiska och italienska rätter samt hemmabakade spröda pizzor som får alla med förkärlek för italiensk mat att äta till bristningsgränsen. Även om det på den politiska scenen verkar vara omöjligt att förena Europa med Mellanöstern så har MezzaNotte på allra bästa sätt lyckats förena dessa två regioners bästa delikatesser och skapat en helt fantastisk meny som kombinerar det bästa från båda regionerna.

alt

Restaurangen bjuder på allt från tapas med en libanesisk touch till äkta italienska pizzor som Mama Italia skulle ha gjort dem, till fiskrätter, pasta och kötträtter varav en stor del är grillat.
MezzaNotte är ägt av den svensk – libanesiske Mike som efter många års drömmar om ett liv i restaurangbranschen i Spanien, tog tjuren vid hornen och startade MezzaNotte.

Det var från början inget tvivel om att restaurangen skulle ligga med utsikt över det kristallklara Medelhavet och därför valde Mike att öppna MezzaNotte påstrandpromenaden omkring 500 meter från hamnen i Fuengirola, i riktning mot Castillo Soheil.
Precis som livet på strandpromenaden, som på samma gång både är hektiskt med massor av liv som senare på kvällen präglas av en stillhet där bara havets böljor bryter stillheten, är MezzaNotte en restaurang i chill-out stilen där man kan sitta i en

avslappad miljö och njuta av en kopp kaffe eller av en av de många läckra varmrätterna. Till skillnad mot livet utanför MezzaNotte är det inte gatulivet som väcker restaurangen till liv, utan det intresssanta köket som får smaklökarna att njuta på ett spännande och annorlunda sätt.

Mannen bakom de spännande rätterna

alt

I köket står Mike, som tillagar alla rätter med en varm o, kärleksfull hand. Han assisteras av David som anses vara en av kustens bästa kockar och det är inte en lögn när det sägs att att varenda rätt är tillagad med en professionell och utan tvivel en kärleksfull hand. Efter att ha njutit av ett par av Mezza Nottes rätter kan jag inte låta bli att berömma restaurangen, för medan man kan få mycket god mat här på kusten är det sällsynt att man verkligen känner att maten är tillagad med känsla.

Nu är jag inte en person som gillar mat utan smak, utan jag tycker om kryddad och stark mat och då är nog MezzaNotte en av de bästa restaurangerna jag har ätit på under en längre tid.

Speciellt för att rätterna har en o-trolig kryddad och rund smak som ger det lilla extra pikanta på tungan utan att det slår lågor ut ur näsan. Av restaurangens många rätter hade jag turen att provsmaka två olika rätter, Shish Osmaly och Shish Tawoak.

Shish Osmaly, är barbecue serverade med en sesampasta ”tahini” och pitabröd doppad i mellanstark chilisås. Rätten ligger bland de mer starka på skalan på grund av chilin. Men är man för en god blandning av kryddad och stark mat är denna rätt helt fantastisk. Köttbullarna har en ljuvlig smak av vitlök som balanseras fint med den runda smaken ifrån sesampastan. Pricken över i-et är chilin som får smaklökarna att öppna sig och fånga alla de många smaknyanserna i rätten.

Shish Tawoak, är grillat kycklingbröst skuret i 4-5 mindre delar, inlindat i tunnt pitabröd med kryddade potatisklyftor och en fräsch sallad med rödbetsmajonäs. Speciellt för denna rätt är att kycklingen har legat i en kryddad marinad i två dagar. Det betyder att smaken har trängt in helt i köttet, samtidigt är kycklingen grillad vilket ger den på samma gång både en kryddad och en grillad smak när den blev tillagad på strandgrillen. Dessutom suger pitabrödet upp den överskjutande saften från kycklingen, som ger brödet en fantastisk smak.

Till dessa två rätter rekommenderas husets rödvin som har en rund och kraftig smak. Som avslutning på de spännande smakupplevelserna rekommenderas Mezza Nottes kaffe som anses vara det bästa i stan. Uttalandet kommer direkt ifrån de många gäster som för första gången provar kaffet för att därefter komma förbi med jämna mellanrum för att njuta av kaffet eller av restaurangens utbud av utsökta rätter.

alt

Om man bara är ute för en trevlig kväll på stan med vänner kan man ha trevlig utanför Mezza Nottes lounge på terrassen, där man kan njuta av en kall öl eller drink i den ljumma sommarvärmen. Utan att
överdriva har jag svårt för att ge MezzaNotte stjärnor eller kock mössor för sin mat, atmosfär och service helt enkelt för att det var så länge sedan jag ätit så god mat som det serveras på MezzaNotte. Jag kan därför bara rekommendera att själv pröva maten och jag är säker på att alla andra vill ha samma positiva upplevelse som jag.

Smaklig måltid!

alt

MezzaNotte
Paseo Marítimo 10
Edificio Saturno

Fuengirola

För bordsbeställning ring 952 59 20 14 eller se vidare på restaurangens hemsida: www.mezza-notte.es.

Av Louise Kathrine Pedersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.