Kortare arbetsvecka införs

Det har länge pratats om det och nu ska det bli verklighet. Innan det spanska parlamentet gör uppehåll i arbetet för sommaren ska regeringen ha infört sin förkortning av arbetsveckan till 37,5 timmar för alla löntagare i landet. Det är… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Många obesiktigade bilar

Det är ofta långa köer till Costa del Sol bilbesiktningar (ITV). Men det innebär inte att alla besiktigar sina bilar. I dagsläget cirkulerar nästan 12 procent av Málagaprovinsens fordon illegalt i trafiken, då de antingen inte har hållit besiktningstiden eller… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Hur rent är vattnet i Málagaprovinsen?

Tillgång till rent dricksvatten förklaras av FN som en grundläggande mänsklig rättighet, men miljarder människor i världen lever varje dag utan tillgång till rent och säkert dricksvatten. Det är verkligen ett mirakel att det varje dag rinner vatten ur våra… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Gratis yoga- och pilatesklasser på stranden

Vélez-Málaga på östra Costa del Sol informerar om att kommunens sommaryoga- och pilatesklasser på stränderna startar den 1 juli. Klasserna hålls i Torre del Mar, La Caleta och Benajarafe och alla klasser är gratis. I Torre del Mar erbjuds pilates… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Drönartillverkare: Málaga kan bli först med flygtaxi

I våras skrev SuecoPLUS om planerna på drönartransport från Málagas flygplats och nu är detta framtidsprojekt ett steg närmare att bli verklighet. Manuel Heredia, vd för företaget Crisalion Mobility, som är den första spanska tillverkaren av passagerardrönare, bekräftar nu att… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Mijas-vatten slutas säljas på flaska på grund av torkan

I årtionden har akvifern vid källan ”La Ermitica”, vid foten av Sierra Blanca de Mijas, varit under exploateringskoncession till ett privat företag, som har tappat vattnet på flaska och marknadsfört det under namnet ”Aguas de Mijas”. Sedan en tid tillbaka… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

AHN Costa del Sols äldsta nordiska förening

För nya läsare kan lite historik vara intressant. I början av 1960-talet bosatte sig allt fler nordbor på Costa del Sol. I mitten av 1960-talet uppstod behovet av en sammanhållande förening för information och samverkan. 1968 bildades så Asociación Hispano Nordica, spansk-nordiska sällskapet, av prins Carl Bernadotte. Vid årsmötet 1970, då 630 medlemmar mötte upp, […]

Golf i Solen

Golf i Solen har varit ute och mött upp tre av våra medlemmar på deras hemmaklubb, nämligen Sollentuna Golfklubb strax utan för Stockholm. Denna klubb bildades 1967 och öppnade för spel 1972 med Prins Bertils hjälp. Medlemmarna som vi möter här är Åsa Bergman, Janne Andersson och Mats Carlson, som är med oss på vintern […]

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.