Mijas firar Día de Turista

I Mijas hedras turister som väljer kommunen som semestermål. Detta markeras med firandet av Día de Turista (Turistens dag). Evenemanget, som lyfter fram den lokala kulturen och traditioner äger rum på Plaza Virgen de la Peña den 25 september. Det… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

70-årig pyroman gripen i Marbella

Lokalpolisen i Marbella har gripit en 70-årig man som misstänks ha anlagt tre bränder i staden under sommaren. Den misstänkte mordbrännaren greps precis när han var på väg att tända eld på en buske på en liten åker i bostadsområdet… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Nya rabatter för alla 65+ år

Junta de Andalucía lanserar nu ett nytt rabattkort för alla medborgare 65+ år. Kortet garanterar rabatter för alla pensionärer i Andalusien – oavsett nationalitet. Man ska bara vara bosatt och folkbokförd i Andalusien. Kortet heter ”Tarjeta Andalucía Junta 65” och… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Så undviker du matförgiftning i värmen

Dessa varma sensommardagar är det extra viktigt att vara försiktig när det kommer till hur man hanterar och förvarar mat och råvaror, eftersom höga temperaturer ökar risken för matförgiftning. ”Värmen gynnar spridningen av bakterier, som förökar sig snabbare”, varnar Estela… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Världens största producent av grönt väte öppnar fabrik i Málaga

Málaga kommer att vara platsen för en ny komponentfabrik för det kinesiska företaget Hygreen Energy, världens ledande tillverkare av elektrolysörer – maskiner som används för produktion av grönt väte. Europa Press rapporterar att industrianläggningen, som kommer att innebära upp till… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Det stora parasollkriget

Det är inte bara fastighetsmarknaden som upplever en hektisk sommarsäsong på Costa del Sol. Hektiskt är det också på Costa del Sols sandstränder och andra spanska stränder, där folk skyndar för att lägga beslag på de bästa kvadratmetrarna. Men till… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Almogía – en vacker gömd och glömd by med en härlig festival

Almogía ligger bara 25 km norr om Málaga och byns namn är arabiskt och betyder ”den vackra byn”. Nu skulle det vara lätt att tro att denna vackra by, så nära storstan, skulle ha många besökare, men så är det… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Topp 5: Andalusien

Vi tar en närmare titt på Andalusien, här de flesta av våra läsare nog är bekanta med Málaga och trakterna runtomkring. Här följer en lista över fem vackra städer i Andalusien – vi tittar närmare på de fyra största samt… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Högljudda spanjorer

De flesta spanjorer pratar lugnt och stilla när man är på tumanhand eller när det är bara ett litet sällskap. Men annat är det när det kommer till större grupper och i allmänna lokaler. Det verkar som om det plötsligt… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Spanska ägarföreningar

Ägarförening. Lag.  Medlemmar I grova drag omfattas alla ägda bostäder – ägda lägenheter, radhus och villor som ligger i urbanisationer (avgränsade bostadsområden) – av en ägarförening (Comunidad de Propietarios). Det innebär att ägarna av dessa bostäder enligt spansk lag är… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.