Hur man ger sin katt ett piller

Hur man ger sin katt ett piller

Ta upp katten, vagga den i ditt vänstra armveck, som Du gör när Du vaggar ett spädbarn. För vänster hands långfinger och tumme på var sida av kattens mun och tryck lätt på kinderna samt håll huvudet lodrätt under tiden Du håller pillret i höger hand. När katten öppnar munnen så lägger Du pillret långt bak på tungroten. Stäng kattens mun och låt den svälja pillret.

Plocka upp pillret från golvet, locka fram katten som är bakom soffan, vagga katten i vänstra armvecket och upprepa proceduren.

Hämta katten från sovrummet och släng det blöta pillret.

Ta ett nytt piller från blisterpaketet, håll katten i vänstra armvecket samtidigt som Du håller fast bakbenen med vänster hand. Tvinga upp kattens käkar och tryck in pillret på tungroten med höger långfinger. Håll kattens mun stängd och räkna till 10.

Fiska upp pillret från guldfiskakvariet, plocka ner katten som är ovanpå garderoben och ropa in äkta hälften från trädgården.

Gå ner på knä och kläm fast katten mellan knäna och håll fast bak och frambenen. Ignorera kattens jamande. Få äkta halvan till att hålla fast kattens huvud, tvinga in en trälinjal i kattens mun. Släng in pillret under linjalen och gnugga kattens hals ordentligt.

Ta ner katten från gardinstången och ta ett nytt piller från paketet. Gör en notering om att Du måste köpa en ny linjal samt laga gardinerna. Plocka ihop de trasiga prydnadssakerna från fönsterbrädan för att limma ihop dom senare.

Svep in katten i en stor handduk och låt maken lägga sig på katten med enbart kattens huvud synligt under armhålan. Anbringa pillret i änden av ett sugrör och tvinga upp kattens mun med en blyertspenna och blås i sugröret.

Kontrollera innehållsförteckningen så att pillret inte innehåller farliga substanser för människor. Drick ett glas vatten för att få bort den dåliga smaken i munnen. Sätt ett plåster på makens handled och ta bort blodfläckarna på mattan med kallt vatten och såpa.

Hämta katten från grannens uthus. Ta ett nytt piller. Stäng in katten i en låda, stäng locket på lådan så att endast kattens huvud är utanför. Tvinga upp kattens mun med hjälp av en tesked. Skjut sen ner pillret i kattens hals med en slangbella.

Hämta en skruvmejsel från garaget och lås lådan ordentligt med låset igen. Lägg en kall kompress på kinden och kontrollera när Du fick Din sista stelkrampsvaccination. Lägg T-shirten i tvätten och hämta en ny i sovrummet.

Ring brandkåren och be dom komma för att hämta ner katten från trädet på andra sidan vägen. Be grannen som körde in i häcken, då han försökte undvika att köra över katten, om ursäkt. Ta det sista pillret från asken.

Bind kattens framben ihop med bakbenen med ett rep och bind fast den vid ena benet på matbordet. Hämta trädgårdshandskarna från uthuset. Tvinga upp kattens mun med en skiftnyckel. Tryck in pillret i munnen tillsammans med en bit oxfilé. Håll kattens huvud lodrätt och häll ner en halv liter vatten i munnen på katten för att skölja ner pillret.

Få Din partner till att köra Dig till vårdcentralen. Sitt lugnt och stilla när läkaren syr igen såren på fingrarna och armen, likaså när han försöker få bort resten av pillret från Ditt högra öga. Stanna på vägen hem hos möbelhandlaren och beställ ett nytt matbord.

Ring veterinären för att beställa en tid för ett sjukbesök.


Susanne Kamu
Puebla Lucía, Fuengirola
Leg.vet., D.V.M.
contact@petvetkamu.com
www.petvetkamu.com
Tel.: +34 952 667 333Av Susanne Kamu, Skandinavisk Smådjursklinik, Autoriserad veterinär D.V.M

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.