80 nya gäststudenter på Svenska Skolan i Fuengirola

80 nya gäststudenter på Svenska Skolan i Fuengirola

I år tar Svenska Skolan emot ett åttiotal gäststudenter från hela Sverige. Studenterna anlände i början på september och har nu varit på plats i nästan två månader. Alla studenter bor i en spansk värdfamilj. Eftersom våra gäststudenter kommer från många olika gymnasieskolor får alla en individuell studieplan. Tanken är att efter året i Spanien ska studenterna kunna fortsätta läsa på hemmaplan utan något större besvär.
Skolan erbjuder samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning ekonomi eller samhällsvetenskap och naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap. Utöver de gemensamma kurserna på programmen har skolan ett gott utbud av kurser och individuella val. Några exempel på årets kurser är bland annat Dykning, Dans och gestaltning, Spansk konversation, Retorik, Lagbollspel och Sceniskt musikprojekt.
Att vara gäststudent på Costa del Sol innebär bland annat att man måste vara öppen för att möta nya vänner, leva i en ny kultur och bo i en familj som har andra vanor än de man är vana hemmavid. Att flytta till ett annat land innebär att man måste vara beredd på att kompromissa med vissa saker och att inte kan räkna med att i alla lägen få förståelse för ens värderingar och sätt att leva och bete sig.
Under året i Spanien får studenterna vara med om ett antal aktiviteter och resor som anordnas av skolan.
Första utflykten bar iväg till Tarifa. Besök av den gamla stadskärnan, av den välkända stranden och val-safari stod på programmet. I mitten på november är det dags för den mycket uppskattade resan till Madrid.

Hjälp oss att bygga en samlingssal på Svenska Skolan
Skolans största rum används idag som ett förråd samtidigt som vi saknar en samlingslokal med fast scen och med plats för ca 200 åskådare.
Skolan är i behov av en lokal som stödjer en fortsatt utveckling av våra estetiska verksamheter såsom konstutställningar, körsång, musik, rytmik, yoga, teater, föreläsningar och inte minst dans. Vår ambition är att även i framtiden arbeta med grupper av både svenska och spanska barn och ungdomar.
Salen kommer att utrustas med en modern ljud-, ljus- och filmanläggning. Det kommer att läggas ett trägolv över hela rummet och över den gamla bassängen.
Det är ett mycket angeläget och viktigt projekt för vår skola men mycket kostsamt. Vi tror samtidigt att detta är ett projekt som är mycket angeläget för alla skandinaver som bor i vårt område. Det råder stor brist på större och funktionella all-aktivitetslokaler i Fuengirola. Av den anledningen söker vi nu sponsorer, både privat personer och företag.
Till våra sponsorer och privata donatorer kan vi dessutom erbjuda följande:
• I samlingssalen kommer vi att skapa en vägg för alla sponsorer. Väggen är 5 x 3 meter. Alla företag som väljer att stödja detta projekt kommer att få ett utrymme för företagets logotyp. Ju större bidrag desto större ”annonsutrymme”.
• Alla sponsorer och privata donatorer kommer att få ett vackert diplom som tack.
• En särskild tavla för alla privata donatorer kommer att iordningsställas.
• Alla sponsorer kommer att utan kostnad få tillgång till salen för egna aktiviteter såsom marknadsföring, utställningar, föreläsningar, mm.
Alla bidrag, stora som små, är mycket välkomna. Vi behöver till exempel köpa in 200 stolar, mörkläggningsgardiner, ridå, belysning, högtalare, mm. Bidrag i form av inköpsrabatt är minst lika välkomna som bidrag i kontanta pengar.
Ombyggnaden kommer att påbörjas i slutet på november och vi räknar med att samlingssalen kommer att kunna invigas i slutet på februari, början på mars. Alla sponsorer och privata donatorer kommer att få en särskild inbjudan till invigningsfesten.
Ta gärna kontakt med oss på skolan för att diskutera hur ni vill att er sponsring ska uppmärksammas.

 

 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.