Trä & Sten och Nina B – kvalité med skandinavisk touche

Trä & Sten och Nina B - kvalité med skandinavisk touche

För drygt ett år sedan öppnade Nina Brodin den svenska modebutiken, Nina B, i Nueva Andalucía, strax intill kasinot.
"Jag hade tidigare en klädbutik som var förknippad med mig och mitt namn och då var det naturligt att den nya butiken fick heta Nina B."
Vägg i vägg med Nina B ligger byggföretaget Trä & Sten med butik och showroom och som har funnits i över fem år. Företaget drivs av Peter Larsson.
"Vi är ett familjeföretag med två olika verksamheter. Vi arbetar ihop och kan mycket om varandras business”, säger Peter, som har en lång erfarenhet inom bygg- och stenbranschen
Både Nina B och Trä & Sten har nischat in sig inom sina respektive branscher.

En modebutik med egen stil
"En av anledningarna till Nina B:s framgång är att det inte finns någon annan modebutik som den här. Den typen av kläder vi säljer är svårt att hitta på Costa del Sol. Det finns ett stort behov av att kunna köpa märkeskläder med bra kvalité till ett vettigt pris. En stor del av våra klädmärken är skandinaviska, men vi har också klädmärken från USA och Italien. För närvarande har vi också ett spanskt, TCN," berättar Nina Brodin.
Bland annat säljer Nina B klädmärket Odd Molly. För något år sedan blev hennes butik utsedd till årets Odd Molly butik bland 1 500 andra butiken världen över.

Men är det inte svårt att veta vad som säljer och vad kunderna efterfrågar?
"När jag är på mina inköpsresor köper jag det som tilltalar mig. Nina B har en speciell stil, helt enkelt kläder som jag tycker om. Vi har en viss bas av klädmärken men vi förnyar oss ständigt. Inför en säsong kan vi köpa in plagg från ett klädmärke som vi bara har under en viss tid. Därför vet våra kunder att vi har deras favoritmärken men också att vi tar in nytt och att butiken ser lite annorlunda ut från säsong till säsong."
Nina reser så ofta hon kan på inköpsresor till Köpenhamn, Madrid, Barcelona, Paris och Milano.

"Tvärtemot mot de flesta andra modebutiker så köper vi in ett fåtal klädesplagg av de märken vi har i vårt sortiment, istället för att köpa in mycket kläder av några få klädmärken. De som handlar hos Nina B ska aldrig känna att kläderna är en mängdvara."

Och hur ser sommarens mode ut?
"Det är mycket pastellfärger tillsammans med basfärgerna grått, svart och vitt. Och så är det långklänningar som gäller."
Förutom klädmärken som Line of Olso, Hanky Panky, Gypsy 05 och Vivarini finns det också skor och smycken hos Nina B, bland annat smycken av Efva Attling.

Trä & Sten home improvement
Trä & Sten är ett företag som utför alla typer av arbeten inom inredning- och byggbranschen och som är specialister på trä och sten, framför allt natursten.
"Vi arbetar ofta med projekt där vi tar hand om hela renoveringar och ombyggnader. Det kan vara alltifrån att lägga nya trägolv till att installera nya kök, flytta väggar och se till att projektet slutförs”, säger Peter Larsson. "Vi designar också miljöer, ofta med skandinavisk touche och alltid med hög kvalité. Vi gör också hela inredningar där kunden ber oss att välja färgsättning, möbler och in till sista lilla detalj som kaffekoppen."
Trä & Sten arbetar med alla typer av träslag, men det som säljs mest är ek i alla dess former och slag. De arbetar med leverantörer från i stort sett hela världen. Träet till golven kommer i huvudsak från Italien och Sverige.
"Alla våra leverantörer av trägolv är miljöcertifierade och det är viktigt att alla golv håller väldigt bra kvalité. Allra helst här i Spanien med tanke på de stora temperaturförändringarna och dåligt isolerade hus."
Företaget arbetar både med inomhus- och utomhusmiljöer.
"Vi bygger mycket terrasser och gör stenläggningar utomhus. Vi arbetat framför allt med natursten och det är allt ifrån marmor, granit och kalksten till skiffer och travertine."
Trä & Sten är verksamma över hela Costa del Sol och använder sig i huvudsak av skandinaviska hantverkare. Allt fler av deras kunder är spanjorer som börjat intressera sig för skandinavisk design och att få arbeten utförda i trä.
I butikens showroom finns prover på olika fantastiska träslag och vacker natursten.

Trä & Sten

Calle Las Malvas 62
296 60 Nueva Andalucía, Marbella
Tel: 952 907 020
www.tra-sten.com
E-mail: contact@tra-sten.com

Nina B
Calle las Malvas 62
296 60 Nueva Andalucía, Marbella
Tel: 952 907 020
http://ninabshop.blogspot.com/
E-mail: contact@ninabrodin.com

Av Elswig Patriksson

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.