Golf september 2011

Välkommen tillbaka
Många golfare kommer glatt tillbaka till kusten efter en våt sommar i Skandinavien. Den kallaste och blötaste på många år.

Det är inte bara vädret i Skandinavien som har varit dåligt. Motgångarna för den tidigare världsettan, Tiger Woods, fortsätter. Hans utgång efter två rundor av US PGA Championship betyder en ny, lång paus från turneringsgolfen. Efter ytterligare en förlorad cup är det klart att Tiger Woods inte kvalificerar sig till slutspelet på den amerikanska PGA Touren, även kallad Fed Ex Cup. Han kan hoppas på ett "wild card". Tiger säger att han inte kommer spela igen förrän i november i Australien. Denna paus kan betyda att han åker ut från topp 50 på världsrankningslistan, varefter han inte längre kan spela de attraktiva turneringarna, allt från Majors till World Golf Championship. Låt oss hoppas att hans motgångar avtar – världsgolfen kan inte förlora honom.

Läsarresa: Nu efter ett års förberedelser har vi lyckats få ihop den mest äventyrliga och lyxigaste golfresan till Dubai och Abu Dhabi. Här spelar vi på några av världens allra bästa golfbanor. Läs mer om detta nedan.

Stig Wiberg

Race to Dubai – European Tour
Per 14 augusti 2011
1.Luke Donald 3 778 199 euro
2. Ch. Schwartzel 2 023 252 euro
3.Rory McIlroy 1 935 481 euro
4.Lee Westwood 1 777 431 euro
5. Martin Kaymer 1 650 895 euro
6.Anders Hansen 1 588 340 euro
7.Darren Clarke 1 332 960 euro
8.A. Noren 973 313 euro
9.Simon Dyson 950 080 euro
10.Alavaro Quirós 879 937 euro

21. Peter Hansson 687 981 euro
25. Robert Karlsson 626 311 euro

Världsrankningslistan
Per 14 augusti 2011
1.Luke Donald 10,28 poäng
2.Lee Westwood 8,44 poäng
3.Steve Stricker 7,03 poäng
4.Martin Kaymer 6,98 poäng
5.Rory McIlroy 6,91 poäng
6.Phil Mickelson 5,97 poäng
7.Adam Scott 5,80 poäng
8.Jason Day 5,62 poäng
9.Dustin Johnson 5,54 poäng
10.Nick Watney 5,40 poäng

19. Robert Karlsson 4,04 poäng
47. Peter Hanson 2,86 poäng

Turneringar i september 2011:
1-4 september: Omega European Masters
8-11 september: KLM Open
15-18 september: The Vivendi Trophy with Seve Ballesteros
22-25 september: Austrian Golf Open
29-2 oktober: Alfred Dunhill Links Championship

 

Äventyrlig och lyxig golfresa till Dubai och Abu Dhabi – Olja, kameler, lyx och golf

Teknisk arrangör: Bounty Club.

Preliminärt program (med reservation för förbättringar) är som följer:

Dag 1
Avresa från Málaga eller Köpenhamn.
Ankomst till Dubai ca kl 23.10 lokaltid.
Övernattning på Sheraton Downtown**** i Dubai.

Dag 2
Dagen kan användas till att vila, lära känna hotellet och omgivningarna, gå runt lite i ett av de enorma och billiga shoppingcentrumen, besöka världens högsta byggnad eller kanske ta en sväng ned för inomhusskidbacken. I Dubai finns det inga gränser för underhållning och tidsfördriv…
Kl. 20.00. Välkomstmiddag ombord på en traditionell Dhow och vi seglar på Dubai Creek mellan vattentaxis och segelbåtar med utsikt mot Dubais imponerande skyline. Vi kommer ända fram till den upplysta Dubai Creek Golf Club, vars klubbhus ser ut som segel. Under seglatsen serveras en buffé med arabiska specialiteter. Övernattning på Sheraton Downtown i Dubai.

Dag 3
Golf på Dubai Creek Golf & Yacht Club, som är med på listan över de 100 golfbanor i värld-en som man bara måste spela. Den danska golfstjärnan Thomas Bjørn har varit med och omdesigna banan och fått mycket beröm för sitt arbete. De 6 270 metrarna är en minnes-värd runda från första tee till 18:e green. Välvårdade, eleganta fairways, greener i olika nivåer, dadelpalmer och självaste creeken, som kommer med i spelet vid fyra hål, plus många konstgjorda sjöar gör en runda här till en oförglömlig upplevelse.
Övernattning på Sheraton Downtown i Dubai.

Dag 4
Golf på The Els Club
Då den Ernie Els designade banan öppnade 2008, satte den ganska snart en ny standard för golfen i Dubai. Banan är anlagd på ökensluttningar med ursprungliga växter i en blandning av linksgolf och klassisk golfdesign. Banan har fyra tees – de bakre gör banan nästan 6 800 meter lång – och den är både en upplevelse och en spännande utmaning för alla. Övernattning på Sheraton Downtown i Dubai.

Dag 5
Golf på Emirates Golf Club, Faldo Course
Emirates Golf Club är känd inom hela golfvärld-en för sitt värdskap för Dubai Dessert Classic, där Tiger och danske Thomas 2001 gick fyra rundor på samma boll med dansken som slutgiltig vinnare och senast Race to Dubai – finalen på Europa Tour. Vi spelar Faldo Course, som även kallas för Wadi, som är det arabiska ordet för dal. Under 2005 blev Wadi omdesignad av den sexdubbla majorvinnaren Sir Nick Faldo, och designen kännetecknas av många bunkrar och ojämn terräng. Banan anses vara en av de bästa i Dubai. Övernattning på Sheraton Downtown i Dubai.

Dag 6
Efter frukosten lämnar vi Dubai och kör ca 120 kilometer till Abu Dhabi. Under resan besöker vi ett av världens mest berömda och imponerande hotell – det sjustjärniga Burj al Arab, var Tiger använder helikopterplattan på toppen som drivingrange, när han övernattar…
Resten av dagen är det fritid.
Övernattning på YAS Hotel***** i Abu Dhabi.
Hotellet har ett extraordinärt läge – bara 15 minuter från stadens centrum, 10 minuter från flygplatsen och ligger halvt om halvt på vattnet med utsikt mot YAS Marina och YAS Marina Formel 1 bana. Precis i närheten ligger också golfbanan YAS Links och Ferrari World.

Dag 7
Ökensafari. Vi kör i fyrhjulsdrivna bilar upp och ned längs de enorma sanddynorna och avslutar i ett beduinläger med grillad mat, lite för strupen och en magdansuppvisning.
Övernattning på YAS Hotel***** i Abu Dhabi.

Dag 8
Vi börjar dagen med att besöka det vilda Ferrari World, som är världens största inomhustemapark. Alla som har bara en lite gnutta intresse för fullblodsbilar av italiensk härkomst kan få sig en riktigt ordentlig upplevelse – bland annat i en Formel 1 simulator, var farten når upp till nästan 300 km/tim.
Resten av dagen är det fritid med möjlighet att shoppa.
Övernattning på YAS Hotel*****

Dag 9
Golf på YAS Links i Abu Dhabi. Av en del kallas den för den bästa golfbanan i hela Mellanöstern – andra "nöjer" sig med att säga att denna äkta Linksbana, med sina greener vid havet och böljande kullar (den enda 100 % äkta i denna världsdel), är ett av Kyles Phillips absoluta mästervärk. Något som är värt att notera är att samma Kyle Phillips också har designat Kingsbarns på St. Andrews och The Grove i London. Avskedsmiddag.
Övernattning på YAS Hotel*****

Dag 10
Golf på Abu Dhabi Golf Club
De som följer med i professionell golf kommer att känna igen det karakteristiska klubbhuset på Abu Dhabi Golf Club. Den är en fast ingrediens på The Dessert Swing, som årets första turnering på European Tour också kallas, och ligger i Förenade Arabemiraten.
Abu Dhabi Golf Club benämner sig själv som en av de lyxigaste golfresorterna i Mellanöstern. Det här är en oas av lugn, utskuren ur öknen med 27 mästerskapshål fördelade på 162 hektar med sju spektakulära saltvattensjöar i spel.
Ca kl. 22.00: transfer till flygplatsen i Abu Dhabi.

Dag 11
Avfärd från Abu Dhabi flygplats kl. ca 01.50.

Äventyrlig golfresa till Dubai och Abu Dhabi
11 dagar – 9 övernattningar
28 januari – 7 februari 2012
Resan inkluderar flyg samt alla skatter och avgifter (avresa från Málaga)
Transport av golfbag
4 övernattningar på YAS Hotel***** i Abu Dhabi med frukost
5 övernattningar på Sheraton Downtown **** i Dubai med frukost
Välkomstmiddag på Dhow i Dubai
Avslutningsmiddag på YAS Hotel
5 golfrundor inkl. delad buggy
Entré till Ferrari World
Ökensafari med BBQ
Alla transfers
Dansk reseledare Stig Wiberg, e-mail: wibergstig@gmail.com
Pris i dubbelrum: 2 650 euro
Extra för enkelrum: 440 euro
Vid bokning betalas: 1 000 euro
Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan avresedagen.
Boka din resa hos: Bounty Club A/S,
Tel. +45 70 20 56 66 eller
E-mail: info@bountyclub.dk

Av Stig Wiberg

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.