Aguasol presenterar Unibody: Miljöns och plånbokens bästa vän

Aguasol presenterar Unibody: Miljöns och plånbokens bästa vän

Hjälp miljön samtidigt som du sparar pengar. Det är en möjlighet som låter som ljuv musik för både miljövännens samt den ekonomiskt medvetne användaren. Nu är det alltså möjligt att tillgodose bägges behov. Den 1 januari lanserar nämligen danska Aguasol Unibody, som med hjälp av solens strålar värmer upp kallt vatten – helt gratis.
Aguasol heter det förhållandevis nya danska företaget som står bakom uppfinn-ingen Unibody. Produkten fungerar så att solens strålar värmer upp en vattentank på 200 liter, som sedan både lagrar och levererar varmt vatten, när du behöver det. Det är beräknat att vattentanken ska räcka till fyra personer och kan enligt Aguasols beräkningar leverera en hel familjs förbrukningsbehov av varmvatten sommartid, och upp till 85 % av behovet vintertid. Personerna bakom Aguasol har beräknat att kostnaden för en Unibody kan sparas in inom loppet av ett år. Samtidigt räknar de med att produkten kan hålla i över 20 år, och då är det verkligen tal om en lönsam affär.

”Det är helt klart en bra investering då den ger dig en rejäl avkastning i form av sparade utgifter”, säger Aguasols chef Morten Fuur, som är en av Aguasols tre ägare. De två andra är industridesignern Peter Boldsen och smeden Flemming Fogh. Det är Flemming som står bakom den 10 år gamla idén som nu har tagit form och blivit Unibody.

Godkänd av EU
2001 bodde Flemming Fogh i Mexiko. Han förvånades över att mexikanerna använde olja och gas för att värma upp sina hus, när de hade en konstant värmekälla i solen. Från det skapades idén till att utveckla en produkt som enkelt och effektivt kunde utnyttja solens energi för att ersätta använd-andet av fossila bränslen. 2003 reste han tillbaka till Danmark och har sedan dess experimenterat med olika prototyper, fram tills att slutprodukten Unibody nu är färdig att i första omgången inta de tyska, spanska och italienska marknaderna från och med 1 januari. Under resans gång har Morten Fuur och Peter Boldsen kopplats till projektet. De i sin tur har bidragit med sina kompetenser så att Unibody nu äntligen har tagit steget från idé till färdig produkt.

”Det har varit en lång process och nu är vi bara spända på att få ut Aguasol Unibody på marknaden. Vi vet att vi har en bra produkt, och det har ju även bevisats genom att vi har uppnått Solar Keymarket”, säger Morten Fuur. Han syftar på det förnäma certifikatet som Unibody har fått (scanna artikelns QR-kod om du vill veta vad som krävs för att bli Solar Keymark-certifierad). 

Skandinavisk kontaktperson i Spanien
Som sagt så har nu kunder bosatta i Spanien också möjlighet att införskaffa en Aguasol Unibody, sedan årsskiftet. För att underlätta introduktionsprocessen på den nya marknaden har Aguasol anställt danska Rune Skov som säljsansvarig i Spanien. Rune har en generellt stor teknisk kunskap inom det område som Aguasol verkar, varför han kommer att hjälpa till att etablera Unibody på den spanska marknaden.

”Min roll blir att ge mig ut och prata med distributörer och installatörer, som ju är mycket tekniskt orienterade. En av orsak-erna till att Aguasol har valt mig till att göra detta är att jag med min bakgrund kan förklara vad det hela handlar om”, berättar Rune, som nu har varit bosatt i Spanien i fyra år. Utöver kontakt med samarbetspartners finns Rune också till hands för slut-
kunden, om denne skulle önska en produktpresentation, hjälp att hitta en installatör eller någonting annat förknippat med Aguasols produkt.

Till att börja med satsar företaget uteslutande på en Unibody modell med en 200 liter stor vattentank. På sikt kommer de även att lansera en mindre modell. Önskar man en med större kapacitet, för t ex uppvärmning av en pool, kan man utan problem använda flera enheter, liksom att Unibody kan kopplas till en annan och större vattentank. Allt i allt erbjuder Aguasol en produkt som är mer konkurrenskraftig än andra produkter.

”Vi har en fin design, en effektiv produkt – även vintertid – och så är materialet som vi använder helt unikt. Du kan inte få högre kvalitet. Därför anser vi att man kan tala om att det är en riktigt bra investering”, avslutar Morten Fuur.

Har Aguasol fångat ditt intresse? Då kan du besöka deras hemsida: www.aguasol.dk eller kontakta Comercial Técnico Rune Skov på tel: 902 030 118 eller per e.mail: espana@aguasol.dk. Just nu kan en Unibody köpas för introduktionspriset 2 995 euro plus IVA.


Hälsningar från Aguasol: Tack för ett lyckat öppet hus evenemang
Den 4 december var det öppet hus i samband med Aguasols försäljningsstart i Spanien.
Det var många som valde att komma till evenemanget och det var en jämn ström av kunder, samarbetspartners och affärskontakter som kom och gick under hela eftermiddagen. Deltagarna kunde se, röra och fråga om Aguasol Unibodys verksamhet och få en uppfattning om solvattenvärmaren Aguasol Unibodys höga kvalitet.
För oss på Aguasol var evenemanget en stor succé och vi är väldigt glada och stolta över alla de vänliga orden som människor har gett Aguasol Unibody längst vägen. Det ger oss en riktigt bra känsla av att många kunder efterfrågar en produkt med hög kvalitet, god funktion och bra design.
Evenemanget hölls i Mijas, där de glada kunderna nu badar i gratis varmvatten under de kalla vintermånaderna. Vi har redan nu nya installationer som är klara för leverans.

Många soliga hälsningar
Aguasol


Alla metalldelar på Aguasol Unibody är 100 % täckta med det så kallade ”climatecover”, vars isoleringsmaterial medverkar till att Aguasol Unibody även kan förse dig med gratis varmvatten på vintern, i kallt väder, i kyligt blåsväder och på morgonen efter en kall natt – och så ger det en riktigt bra rost- och korrosionsskydd.

Av Andreas Müller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.