Med Flexy Boats nya koncept har drömmen om att segla runt på det azurblåa Medelhavet för egen köl aldrig varit närmare.

Vi kastar loss i hemmahamnen Puerto Banús. Ut genom hamnen håller vi fem knop, men så fort vi passerar hamnöppningen och fyr drar skeppare Lotta Sundberg i spakarna. Båten – en amerikansk Sea Ray på nästan nio meter – rusar i fart.
Vart är vi på väg? Idag är det bara en liten demonstrationsutflykt. Men vi kunde lika gärna vara på väg till olika stränder längst hela Costa del Sol, gett oss ut på en fisketur, besökt Gibraltar eller bara legat och skvalpat och njutit av solen långt ute på havet.

Unikt koncept
För skandinaver, nordeuropéer och alla andra som har införskaffat sig en semesterbostad på Costa del Sol, och som också vill ha enkel tillgång till havet, kan Flexy Boats unika koncept vara svaret. Genom att bli en av fyra delägare av en båt, stor eller liten, betalar du en fjärdedel av köpesumman och har rätt att använda båten 90 dagar per år.
”Upplägget är menat att vara enkelt för delägarna av båten. Genom att använda vår ’roterande kalender’ på Internet kommer alla delägare att säkras att användarrätten av båten fördelas rättvis efter hög- och lågsäsong”, förklarar Eivind Due-Hansen.
”Ge dig ut på morgonen, kom tillbaka på kvällen och lägg till i Puerto Banús. Det enda som du som delägare måste tänka på är att fylla upp bränsletanken efter användandet, allting annat tar vi hand om”, tillägger chefen för Flexy Boat, David Martín Darby. Det gäller saker som renhållning och service.

Effektivt och rimligt
Som delägare i en båt som administreras av Flexy Boat kommer du mycket billigare undan utgifter för underhåll, service, reparationer och hamnavgifter. Allt detta delar du med de andra delägarna varför du bara betalar en fjärdedel av priset.
Om du som delägare inte vill använda båten alla de 90 dagarna per år som du har användningsrätt kan du hyra ut båten genom Flexy Boat. Då slipper du att själv organisera uthyrningen och dessutom kan du också få en del intäkter på din ägardel.
”Avkastningen kan bli riktigt stor om du planerar att hyra ut båten under högsäsong, som räknas vara mellan juni och september”, säger Eivind Due-Hansen.

Överkomliga priser
Företaget Flexy Boat satsar på de kända amerikanska Sea Ray båtarna. Företaget har funnits sedan 1959 och räknas idag vara en av de bästa fritidsbåtstillverkarna i hela världen. Det ligger i den unika kombinationen av lyx, hantverk, utrustning, motorkraft och säkerhet.
I första omgången arbetar Flexy Boat med köp av tre olika Sea Ray modeller: SR 190 SP – 3162 (5,99 meter – 8 personer), SR 240 Sundeck (7,34 meter – 11 personer) och SR 280 Sundeck (8,53 meter – 12 personer). Pris per andel med fyra delägare sträcker sig från drygt 12 000 euro för den minsta båten till 34 353 euro för den största.
”När folk köper semesterbostad här nere för kanske 300 000 euro tycker nog många att det blir för dyrt att köpa en egen båt för kanske ytterligare 100 000 euro. Genom att bli delägare hos oss kommer man undan med en summa som är överkomlig för många”, förklarar David Martín Darby.
För egen köl kan du segla upp och ned längst Costa del Sol.

Fördelar för dig som delägare i Flexy Boat

  • Du betalar en fjärdedel av köpesumman av båten
  • Du betalar en fjärdedel av underhållsavgifterna
  • Företaget erbjuder 24-timmars service 365 dagar om året
  • Du betalar endast din del av hamnavgifter
  • Flexy Boat förvaltar och administrerar uthyrning av båten
  • Flexy Boat tar hand om allt underhåll hela året
  • Som delägare har du exklusiv användarrätt på 90 dagar
Av Arne Bjørndal, foto: Arne Bjørndal

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.