Vad går du och tänker på just nu? Patrik Westling

Vad går du och tänker på just nu? Patrik Westling

Denna månad har En Sueco talat med Patrik Westling som nyligen flyttat tillbaka till Sverige efter fyra år på Costa del Sol. Många kustbor känner igen honom efter hans år på Svenska Skolan i Marbella.

Vad går du och tänker på just nu?
För tillfället upptas mina tankar mest av huset som jag och Linda just har köpt. Vi har just fått nycklarna så vi håller på att göra i ordning allting med allt vad det innebär, bl.a. tapetserar vi, målar och får in alla möbler. Det är det som upptar mest av min fritid just nu.

Grattis! Betyder detta att vi på Costa del Sol snart kan skvallra om Volvo, vovve och baby?
Nej, vi har inga sådana planer just nu. Nu vill vi båda ha någonting eget efter åren i Spanien, efter att där ha hyrt lägenhet, möblerad. Vi hyrde även i Sverige innan vi flyttade till Spanien så att äga sitt eget boende nu känns mycket bra.

Ja, du och Linda har ju nyligen flyttat tillbaka till Sverige efter fyra år i Marbella där ni båda arbetade på Svenska Skolan i Marbella, hur känns det att flytta tillbaka?
Det känns bra. I och med huset känns det verkligen som vi börjar någonting nytt. Här har vi också våra familjer och vänner sedan tidigare och det är skönt att komma nära dem igen. Men visst är det också lite jobbigt att lämna de vänner som vi fått på Costa del Sol och skolan samt barnen och deras föräldrar. Jag fick en nära relation med många som jag nu kommer att sakna. Med mig från Spanien och Svenska Skolan i Marbella har jag jättemycket, även rent kunskapsmässigt, så nog är det lite tråkigt och vemodigt att ha flyttat.

Vad är den största skillnaden mellan att bo i Spanien mot att bo i Sverige?
Klimatet är helt klart den största skillnaden. En annan skillnad är också hur man lever. I Härnösand är det mer vardagsliv med trygghet och familj medan det i Marbella var lite friare, t ex spenderades inte kvällarna så mycket hemma utan man träffades mer ute på restauranger och pubar.

Vad har du för tankar om situationen – krisen i Spanien?
Efter att ha bott i Spanien följer jag självklart nyheterna kring vad som sker och situationen har självklart varit en del av anledningen till flytten, speciellt den höga arbetslösheten. Vi såg ju och hörde alla varningstecken. Men den största anledningen var att komma närmare familj och vänner samt att ha någonting eget, vi skulle inte haft råd att köpa ett eget hus i Marbella.

Förra månaden skrev En Sueco ett reportage om spanjorer som flyttar till Sverige för att söka en bättre vardag – en vardag med arbete. Vad tror du om spanjorers möjligheter på den svenska arbetsmarknaden?
Det är en svår fråga. Jag har ju varit borta från Sverige en tid men jag tror nog att det är lättare på den svenska arbetsmarknaden för dem som är villiga att arbeta. Tittar man på t ex läraryrket så var det en väldigt svår bransch att få jobb inom innan jag flyttade till Spanien, men nu fyra år senare är det många som går i pension i kommunen där jag bor så nu finns det många fler chanser att få en heltidstjänst.

Du har ju samma efternamn som Sveriges prins Daniel, har du någonsin fått frågan om ni är släkt?
Ja det har hänt några gånger, men nej, vi är inte släkt.

Vilken app i din mobiltelefon använder du mest och varför?
Det är nog vädret. Dels för att planera skoldagar om vi ska vara ute och om jag ska ut och spela golf är det ju också bra att veta vad det blir för väder.

Vad saknar du mest från Spanien nu när du bor i Sverige?
Vännerna, men självklart kommer jag att hålla kontakten med dem. Linda och jag skulle vilja åka ned och hälsa på över jul och nyår och jag hoppas att vi får alla bitar att falla på plats för en resa.

Vad är den mest inkorrekta föreställningen om Costa del Sol?
Att det bara bor rika i Marbella. Där bor ju faktiskt även fattiga samt normalt arbetande människor.

Vad har du för planer för framtiden?
Först och främst kretsar framtiden kring det nya huset, att komma i ordning, olika byggmöjligheter, men jag har inga direkta planer. Jag har en liten bakgrund inom hockey så kanske jag tar upp hockeyn när huset är färdigt.

Namn:
Patrik Westling

Yrke:
Lärare i svenska som andra språk i årskurserna 4 till 9

Född:
1981 i Härnösand

Bor:
Härnösand

Familj:
Sambo (Linda Kallin), mamma, pappa och två äldre bröder

Drömmer om:
Att vara ensam vinnare på travet – då skulle Patrik investera i goda fastigheter och dela med sig till familjen.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.