Chez Max – ny image lockar fler skandinaviska gäster

Chez Max - ny image lockar fler skandinaviska gäster

Restaurangen Chez Max, som tidigare hette Max Beach, har under många år varit en mycket populär restaurang bland skandinaver på kusten. Restaurangens läge i Riviera del Sol, mittemellan Fuengirola och Marbella, och den stora terrassen direkt ut mot Medelhavet samt den mysiga inomhusatmosfären har alltid varit lockande för de många gäster som besökt restaurangen under de senaste snart två åren.

Nya tider, nytt utseende
I slutet av 2012 bestämde sig den belgiska ägaren, Carl Creemers, för att det var dags att ge restaurangen en nytt utseende. Namnet ändrades till Chez Max och restaurangen renoverades och målades om i en härlig mild gul färg. Det var först och främst en önskan om ett fräschare och elegantare utseende som låg bakom initiativet. Även den märkbara skiftningen bland gästerna spelade en stor roll för restaurangens nya koncept. Tidigare var majoriteten av gästerna engelsmän men under de senaste två åren har andelen skandinaviska gäster ökat markant, och nu utgör de hela 40 procent av det totala antalet gäster.
”Restaurangens nya, mer eleganta stil har utan tvivel lockat många fler skandinaver som njuter av en lunch eller middag i de fina omgivningarna ute på terrassen eller inne i restaurangen”, berättar Carl, som även märkt av ett ökat intresse bland de skandinaviska gästerna för den lilla men noga utvalda menyn samt den stora, utsökta brunchen som serveras varje söndag från klockan 13.00.

Liten men utsökt meny
Hos Chez Max är inte menyn stor och flera sidor lång, istället erbjuds ett fint och noga utvalt utbud av delikata maträtter som verkligen tillagas med känsla. Dessutom använder köket endast färska råvaror av högsta kvalitet.
”Vi skulle aldrig komma på tanken att servera maträtter med råvaror som varit frysta. Våra gäster vet vad kvalitet är och de skulle direkt både se och smaka om det tummades på den. Och liksom alla andra företag ligger det i vårt intresse att gästerna är nöjda varje gång de äter på Chez Max”, förklarar Carl Creemers.
På menyn hos Chez Max hittar man, bara för att nämna några av rätterna, den läckra förrätten carpaccio av nötkött som serveras med selleri, champinjoner, valnötter, parmesan och valnötsolja. En annan och mycket populär förrätt är den hemlagade foie gras som kantas med pistagepulver och ett glas sött Málagavin.
Huvudrätterna omfattar både kött och fisk. Bland fiskrätterna rekommenderas bland annat laxfilén med purjolök, flamberad svamp och pommes frites, sjötungsfilén med rosécava och potatispuré eller bläckfisk fylld med grönsaker serverad med krämig hummersås och basmatiris. Även kötträtterna är läckra och bjuder på t ex hemlagad confiterad anka med apelsinsås och kål eller spädgris i skysås med bräserad potatis samt chateaubriand serverad med grönsaker, pommes frites och tre såser (min. 2 pers). Även efterrätterna är goda oavsett om det handlar om chokladfondant med glass, cognackaramelliserad ananascarpaccio med glass eller crème brulée.

Varken strandklubb eller chiringuito
Ägaren Carl betonar att tanken bakom en ny image i stor grad även beror på den felaktiga synen på Chez Max som antingen en av de många exklusiva strandklubbarna eller som en chiringuito.
”Vi vill inte bli placerade i ett fack, vi är varken strandklubb eller chiringuito, varför vi också tagit bort Beach från vårt namn. Chez Max är en elegant restaurang med ett litet men exklusivt utbud av internationella maträtter. Med detta i kombination med vår stora utomhusterrass och den fantastiska utsikten över havet kan vi erbjuda våra gäster ’fine dining’ i vacker omgivning och med ett fint klientel. Och det är just därför som det är så många skandinaver som nu gästar Chez Max”, menar Carl.
Arbetet med det nya utseendet är fortfarande inte helt färdigt. I andra delen av byggnaden vill nu Carl bygga en utomhuspool eller någonting så otraditionellt som en skridskobana.
”Tiderna är hårda och konkurrensen stor varför vi hela tiden måste komma med nya idéer och initiativ. Huruvida min idé om en skridskobana blir verklig vet jag ännu inte säkert, men det skulle helt klart vara en form av underhållning som andra inte kan erbjuda”, avslutar Carl. Den nya delen av Chez Max hör till restaurangens barområde och ligger avskilt från själva restaurangen, på så sätt kan matgästerna njuta av maten i lugn och ro. Samtidigt innebär det att gästerna kan ta med sina barn som kommer att kunna underhålla sig själva i den nya delen av restaurangen när de tröttnat på föräldrarnas sällskap.
Prismässigt ligger Chez Max på en rimlig nivå med hänsyn till kvalitet och service.

För bordsbokning eller hela menyn (som även finns på svenska, norska och danska) se: www.chezmaxrestaurant.com/our-menu.php.

Av Louise Kathrine Pedersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.