Dela

a
 
”Happy Days are here again” är namnet på en av sångerna från musikalen Chasing Rainbows och denna sång användes även av president Roosevelt när han valdes till president i USA 1932, en del av sångens titel är dessutom känd här på Costa del Sol och i Fuengirola… ”Happy Days”.
 
b
 
Och glad stämning har det varit i Los Boliches sedan 1982. På Happy Days är nämligen varje dag munter och det är fortfarande Julian som står vid rodret på den kända skandinaviska restaurangen. Här får man, som ryktet säger, världens bästa Wienerschnitzel, och råvarorna är ingenting som det kompromissas med när Isabel och Cami jonglerar i köket.
Happy Days är tradition, stabilitet och kvalitet. Restaurangen är närmare bestämt en institution i Fuengirola och jag kommer tydligt ihåg den från åren i slutet av 80-talet och början av 90-talet när jag semestrade på Costa del Sol. Det var alltid namnet Happy Days som kom upp när det började talas om köttbullar, sill och lax.
 
Julian och hans personal har under de senaste månaderna ägnat sig åt att omdefiniera Happy Days och resultatet är att restaurangen fortsätter som den brukar; en plats där du alltid är välkommen i hemtrevlig och mysig stämning. Här sitter de återkommande gästerna lördag efter lördag och njuter av sin lunch, och flyttfåglarna kommer gladeligen tillbaka för att uppleva den trygghet som det är med någonting som man känner sedan tidigare och den ro som det ger att kunna njuta av livet under härliga dagar och kvällar.
 
c
 
Men som sagt, vi besökte Happy Days för att provsmaka deras delikatesser. Jag kan bara bekräfta att våra magar och smaklökar blev tillfredsställda, inte bara av världens bästa Wienerschnitzel (som förutom att vara supergod även var den största wienerschnitzel jag någonsin sett). Vi fick ävens ett urval av smørrebrød med hemlagad leverpastej, fiskfilé, rostbiff, sill och mycket mer, allting fint serverat med öl och en liten snaps till det. När vi kom till den goda stjerneskud (danskt smørrebrød med fiskfilé och räkor) var vi verkligen mätta, men hur otroligt det än låter… av en eller annan anledning kunde vi inte annat än att fortsätta, så det gjorde vi. Tarteletter, lite sallad och sedan en chokladfondant och till sist friterad camembert.
Vi blev även serverade vin till maten – från Portis Bodega, Bodega Campillo och Bodega Faustino, som är några av de leverantörer som Happy Days använder.
Vi hade en mycket trevlig kväll på Happy Days och vi kan försäkra att Julian ännu en gång har fattat tyglarna. Här finns nämligen inga felsteg i valsen. Happy Days är en bit skandinaviskt kulturarv mitt i Los Boliches, där man äter mycket gott och där ordet Mys lätt skulle kunna ha haft sitt ursprung.
 
Välkommen till Happy Days och smaklig måltid!
Av Mugge Fischer / foto Lina Blanco & Mugge Fischer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.