Lucas Fox – trovärdighet och ärlighet leder till toppen

Lucas Fox – trovärdighet och ärlighet leder till toppen

lucas-fox
Vad får en mäklarfirma att sticka ut ur mängden av andra mäklarfirmor på Costa del Sol. Är det objekten? Bemötandet? Är det objekten? Sättet vilket de bemöter dig på? Extra service som inredningsdesign, hantverkare, advokater? Listan kan göras lång. Och ibland obetydligt lång.
 
Hos Lucas Fox ligger fokus i stället på att erbjuda potentiella kunder fastighetsrådgivning som är rättfram, professionell och ärlig.
”Denna filosofi har hjälpt företaget att växa till att i dag vara den största, oberoende luxuösa fastighetsmäklarfirman i Spanien, och vi har nu tolv kontor och över 140 anställda på strategiskt utvalda platser i landet. Företagets filosofi är att skyddande av företagets varumärke och ryktet prioriteras över att få i hamn en enskild försäljning”.
 
Etiska värden genomsyrar hela företaget
En Sueco har träffat Stephen Lahiri, chef för Lucas Fox Marbella. Orden ovan är hans, och han fortsätter med att ge ett exempel: ”Medan en del mäklarfirmor fokuserar på tilläggs – och kompletteringstjänster till sina kunder, och helt ärligt, ofta tjänar en extra slant på det, så är detta ingenting som vi gör på Lucas Fox. Vi kan naturligtvis rekommendera våra kunder bra och professionella kontakter men vi är samtidigt mycket noga med att inte vara partiska eller ge fördelar till något särskilt företag, och vi anser faktiskt att det ligger en ’intressekonflikt’ i det, speciellt när det accepteras kommissioner i samband med introduktion av två parter. Vi rekommenderar naturligtvis alla våra kunder att söka professionell oberoende juridisk rådgivning i samband med fastighetsköp i Spanien, men vi accepterar inte några handtryckningar för det.”
 
Stephen Lahiri fortsätter att förklara: ”Viktigt för oss är också att våra egna mäklare inte är för påtvingande eller aggressiva i sitt säljsätt. Därför betalar vi bra grundlöner till alla våra mäklare, för att undvika att våra mäklare arbetar på ett sådant sätt. Vi är också mycket noga med vilka vi anställer och medan mäklare naturligtvis måste kunna sälja är vi noga med att hela teamet värnar om och följer företagets ärlighet och värderingar.”
 
Intern värdering
Gällande de bostäder som Lucas Fox marknadsför, som de ”listar”, ses än en gång företagets värderingar och principer lysa igenom. De arbetar enbart med fastigheter som de tror att de kan sälja ärligt och till rätt marknadspris. Lucas Fox tror inte på något ”marknadsspel” med upp- eller nedpressande av priser. Och därför genomför de alltid en egen värdering, undersökning och nödvändig besiktning av varje enskild bostad innan de listar den på sin hemsida.
 
Och självklart arbetar inte Lucas Fox med MLS-listningar (MLS=Multi listing data base). De besöker personligen varje enskilt objekt som de arbetar med och även om detta ofta normen i Skandinavien så är det inte så i många fall med mäklarfirmor i Marbella.
 
Kvartalsrapport
Lucas Fox är mycket försiktiga, för att inte säga konservativa, när de erbjuder rådgivning i investeringsfrågor. De föredrar att se till historisk fakta och trender i stället för uppmuntran och spekulation kring framtida priser. Företaget upprättar dessutom egna oberoende ”kvartalsrapport” för alla områden inom vilka de är aktiva, och det är inte ovanligt att press refererar till dessa rapporter när det skrivs om marknadsanalyser. Och för att nämna något ur den senaste så visar den att försäljningen inom Marbella har ökat i samband med den stora efterfrågan på bostäder mellan 400 000 – 2 000 000 euro.
(För den senaste kvartalsrapporten, vänligen se: www.lucasfox.com)
 
Framgång genom ärlighet
Det etos som genomsyrar hela företaget, oavsett om det handlar om ett Lucas Fox kontor i Marbella, Barcelona eller Madrid, eller i andra städer, är gammalmodigt – men inte omodernt, är ärlighet. Alla inom denna mäklarfirma arbetar för kunden – säljaren eller köparen. De är angelägna om sin framtoning samt värnar om sitt varumärke. Lucas Fox är synonymt med trygghet och professionalism, och då finns inga utrymmen för felsteg, slarv och girighet.
 
Det råder alltså inga tvivel om att Lucas Fox är en garantistämpel för trygga fastighetsaffärer, och det är också det som har fått företaget att nå sina framgångar.
 
”Lucas Fox är förtroende. Vi annonserar ytterst sparsamt och bygger i stället nätverk genom nöjda kunder (hela 40 % av våra kunder kommer till oss efter rekommendationer av tidigare kunder). Men så sponsrar vi ett antal utvalda uppmärksammade evenemang som t ex sportbilevenemanget Wileco som gästade Marbella i april och som härnäst, nu i september, äger rum i Barcelona. Lucas Fox bygger på kvalitet. Våra kunder är exklusiva och uppskattar den exklusivitet och ärlighet som värderas så högt i alla led inom hela Lucas Fox International Properties”, förklarar Stephen Lahiri.
 
Nyhet på projektplan
Hittills har Lucas Fox Marbella enbart arbetat med befintliga fastigheter, men de har nu en stor nyhet att presentera.
”Även om vi är noga med att undvika uppmuntrande av spekulation när vi marknadsför bostäder på projektplan märker vi att det finns ett betydande antal möjliga köpare som föredrar att köpa fastigheter ’på projekt’, med alla kvaliteter och all den senaste design som det innebär. Därför har vi nu bestämt oss för att börja sälja, exklusivt, nya projekt i Marbella och kommer snart att presentera vårt första projekt med sex helt nya villor i modern stil i Nueva Andalucía”, berättar Stephen Lahiri och fortsätter: ”I Madrid och Barcelona däremot är vi inte främmande med den sortens fastighetsaffärer och har också bra relationer med byggherrar där.
 
Stephen Lahiri fortsätter att förklara: ”Vi tror på långsiktiga investeringar och inte kortsiktig spekulation. Och det förändras inte med det nya projektet. Dessutom upplever vi en brist på bostäder till mellan 500 000 euro – 1 500 000 euro, och hoppas på fler sådana projekt i framtiden. Framöver kommer vi att arbeta i nära relation till utvalda byggherrar samt noga bevaka marknaden med hänsyn till vår strategi med tanke på: stil, område och priser på objekt som vi är ensamma om att lista. Detta är i själva verket en uppgift för två av våra anställa, som hela tiden arbetar med att övervaka och kontrollera priserna och utbudet på de olika fastigheter som finns på marknaden.”
 
Nytt loungekontor i Puerto Banús
På Lucas Fox kontor i Marbella arbetar ett team på sju personer, i nära relation med varandra, i nya lokaler i det fina Vasari, urbanisation Alzambra, Puerto Banús. Här, i läcker loungemiljö, välkomnas du till att slå sig ned i champagnebaren eller i Chesterfieldsoffan, för ett möte med din mäklare. Här ses inga A4-ark med till-salu-objekt på varken väggar eller fönster. Miljön är exklusiv och avslappnad, helt rätt för mäklaren att i lugn och ro ha möjlighet att lyssna till dina tankar, önskemål och krav på bostad, så att denne kan presentera de bäst passande objekten i relevanta områden. Faktum är att processen hos Lucas Fox ofta börjar före detta möte, många gånger redan sex till tolv månader innan det är dags för visningar. Förarbetet är ingående och det månas om att lära känna kunden samt informera denne om möjligheter och alternativ för att hitta just det rätta.
 
Hos Lucas Fox Marbella arbetar ett mycket duktigt och internationellt team med rötter från olika delar av Europa, och med språkkunskaper som omfattar svenska, danska, norska, engelska, spanska, franska, tyska, bulgariska, ryska, flamländska.
 
Lucas Fox International Properties har tolv kontor, varav sju loungekontor, i tolv regioner i Spanien.
 
Lucas Fox International Properties Marbella
 
+34 951 319 994
info@lucasfox.com
www.lucasfox.com
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.