Restaurant Trefpunt – 25-årsjubileum dukar för Alla hjärtans dags-firande

Restaurant Trefpunt - 25-årsjubileum dukar för Alla hjärtans dags-firande

restaurant Trefpunt
Holländare är kända för att inte vara speciellt trogna Alla hjärtans dag. Det påstående stödjer en undersökning som undersökningsföretaget Trendbox gjort, som visar att den årligt återkommande temadagen bara hamnar på 27:e plats över en lista med de mest omtyckta händelserna under året.  Hela 30 procent av de tillfrågade holländarna säger att dagen till och med är oattraktiv och beskriver den som någonting barnsligt, kommersiellt och obetydligt. Bara 24 procent svarade att de firar dagen ”på riktigt”.

 
Stort firande av kärleken 2016
Så har även Marjoleine och Kees, ägarna till Restaurante Trefpunt, tänkt tidigare år, då de inte firat kärlekens dag på restaurangen. Inte ens så mycket som en hjärtformad chokladpralin har hittat vägen in till köket.
Men i år är det annorlunda! Detta år är nämligen alldeles speciellt för paret firar nämligen 25 år tillsammans! Och deras kärlek sprids hela vägen in till restaurangen, för ingenting kan väl passar bättre än att hylla kärleken tillsammans med alla resturangens gäster på självaste Alla hjärtans dag?
 
Middag i kärlekens tecken
Den 14 februari dukas det således upp för en alldeles speciellt festmeny. Först kommer gästerna välkomnas in i värmen med ett glas cava. Därefter stundar en trerättersmeny, speciellt framtagen dagen till ära. Som förrätt serveras en tallrik med smårätter som smördegskrustader med kycklingfyllning, dadlar, räkor och andra godsaker, perfekt för två att dela på. Till varmrätt serveras ett sant stycke haute cousine och fransk mathistoria (kanske från början skapad åt Gioacchino Rossini själv av dåtidens toppkockar) nämligen Tournedos Rossini. Till denna rätt kommer de bästa bitarna av oxfilé väljas ut och kycklingpatén på toppen görs naturligtvis av restaurangen själv, och allting rundas av med en fyllig, söt madeirasås. Självklart erbjuds det ett gott alternativ med fisk till dem som inte äter kött. Måltiden avslutas därefter med återigen en talrik för två, med små drömmar av choklad och jordgubbar.
 
Alla hjärtans dags menyn serveras hela dagen och kvällen den 14 februari. Den rätta romantiska stämningen infinner sig ju självklart när solens strålar sänker sig över havet och lämnar plats åt skenet från ljusen på borden. Allt du behöver göra inför denna dag är att boka bord i förväg, senast fredagen den 12 februari. Pris för Alla hjärtans dags menyn är 25 euro.
 
Restaurangen till vardags
Restaurante Trefpunt är en familjerestaurang med plats för alla åldrar, även de små, som till och med har en egen lekhörna i restaurangen. Med sitt läge på strandpromenaden, mittemot pesetasmyntet, mellan Fuengirola och Los Boliches, är denna restaurang perfekt för en lunch, middag eller bara en munsbit, under t ex en promenad längs med havet.
 
På menyn hittas tapasrätter, lättare rätter och traditionell holländsk husmanskost, som i mångt och mycket påminner om den svenska. Riktiga favoriter är de hemlagade holländska, smörstekta pannkakorna med topping som t ex äpple och bacon eller varför inte banan och choklad, samt många fler alternativ. Bland varmrätterna är den stora köttbullen samt sjötungan två mycket populära rätter, och självklart finns det en meny för barnen också.
 
Restaurante Trefpunt, Paseo Marítimo 80, Los Boliches, Fuengirola.
Hemsida: www.trefpuntfuengirola.com. För bordsbokning ring: +34 952 583 476
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.