Wallin & Partners – med kunskap och kompetens inom både svensk och spansk rätt

Wallin & Partners - med kunskap och kompetens inom både svensk och spansk rätt

wallin
 

En advokat är en jurist som yrkesmässigt tillhandahåller rådgivning och andra juridiska tjänster eller biträder en klient inför domstol och myndighet, eller så kan advokaten vara engagerad i båda aktiviteter.

Det råder ibland viss förvirring om huruvida spanska advokater verkligen är advokater. Svaret är att det svenska ordet advokat betyder det samma som det spanska ordet abogado, och att spanska advokater gör samma jobb i Spanien som svenska advokater gör i Sverige; i deras arbete finns alltid en konflikt som ska förebyggas eller lösas.

Samma sak är det hos Wallin & Partners, som startades av Rolf Wallin i mitten av 1990-talet, i Centro Idea, på vägen mellan Fuengirola och Mijas Pueblo, som sedan en tid tillbaka har hemmastatt sig i nya lokaler, med nya ljusa kontor, lättillgängliga på gatuplan, med ingången från centrets patio.

Sedan start har denna spanska advokatbyrå, med svensktalande spanska advokater, gett rådgivning i Spanien kring spanska frågor, och de grundar sina klienters trygghet på att de är just spanska advokater i Spanien. Deras huvudområden rör främst fastighetsrätt, arvsrätt, familjerätt, skatterätt samt bolagsrätt, men de hjälper även klienter med skadeståndsärenden och indrivningsärenden. Skulle det finnas behov av det har de också ett mycket nära samarbete med Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik: Familjens Jurist – hos vilka de är Preffered Partner i Spanien.

När Rolf Wallin kände att det var tid att dra sig tillbaka valde han att fortsätta bistå byrån med sina tjänster till firman som konsult, vilket han fortfarande gör. Sedan den dagen driver advokat Olaf Medina-Montoya Hellgren, som till sina 25 års yrkeserfarenhet inom branschen kan tillägga att han också är auktoriserad översättare mellan svenska och spanska, vidare byrån tillsammans med advokat Juan Miguel Rodriguez Gomez. Juan Miguel Rodriguez Gomez å sin tur har, förutom gedigen branscherfarenhet i Spanien, även bott och arbetat i Sverige.

Wallin & Partners är en stabil advokatbyrå, med totalt sju medarbetare, som arbetar med främst svenska klienter, privatpersoner och företag. De dedikerar sina tjänster till att finnas tillgängliga och erbjuder juridisk rådgivning och hjälp med juridiska frågor inom spansk, svensk och internationell rätt, som de gjort på Costa del Sol de senaste ca 20 åren.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.