Shoptalk – oktober 2016

st wallin

Nyheter från Wallin & Partners
Som bekant har det skett mycket på den juridiska spelplanen. Den stora nyheten har varit EU:s nya arvsförordning, vari den internationella arvslagen sedan förra året ersätter den nationella. Detta har skapat förvirring bland både privatpersoner och yrkesfolk. Hos Wallin & Partners har man å andra sidan studerat den nya förordningen väl och vet hur lagarna tillämpas.
Förordningen innebär generellt två stora förändringar.
Arvsintyget – som visar vem som ärver, vad man ärver och hur man ärver. I Sverige är det Skatteverket som utfärdar arvsintyget och detta är alltså tillämpningsbart i Spanien och andra EU-medlemsländer (med vissa undantag).
Hemvist – förr tillämpades medborgarskapslagen men i dag är det den avlidnas hemvist som avgör vilket lands lag som tillämpas vid arvsfrågor. Detta omfattar dock ej skattefrågor. Om den avlidne har egendom i Spanien betalas alltid arvsskatt på denna i Spanien.
En annan aktuell fråga i samband med arvsfrågor är den om arvsfribeloppet i Andalusien, som för närvarande uppgår till 175 000 euro (enbart för maka/make och barn). Det innebär att om en arvinge ärver upp till denna summa betalas ingen arvsskatt. Men överstigs summan tvingas arvingen betala arvsskatt på det totala beloppet. Detta diskuteras nu i två avseenden – höjning av fribeloppet samt om arvsskatten ska betalas på enbart den del som överstiger fribeloppet.
Wallin & Partners följer utvecklingen kring detta noga.
Dessa aktuella frågor kan vara svåra att följa varför det är av yttersta vikt att anlita professionell hjälp vid testamentes och arvsfrågor, och Wallin & Partners har expertisen.

Wallin & Partners har också en egen nyhet att presentera; de har en ny medarbetare på kontoret: Pia Mattinen som nu arbetar som receptionist och sekreterare. Många har träffat Pia tidigare då hon arbetade på Svenska Skolan i Fuengirola, och så har hon bott på kusten i sex år.
Pia, som talar flytande svenska, finska, engelska och spanska, hälsas varmt välkommen av kollegorna på advokatbyrån Wallin & Partners i Centro Idea.

www.wallinpartners.com

___

st cicex

CICEX fastigheter
CICEX fastigheter är ett bolag på Costa del Sol som arbetat fastighetsutveckling, byggprojekt, bostadsförvaltning och -förmedling sedan 1983. Bolagets bredd skapar möjlighet att erbjuda kunderna en global service med fokus på hållbar utveckling, innovation, teknik och socialt ansvar i syfte att uppnå högsta kundnöjdhet.
Teamet hos CICEX har mycket breda kunskaper genom utbildning och erfarenhet. Dessutom innefattar företagets kvalitetsmål även medarbetarnas vidareutbildning inom design, säkerhet och internationella konsulttjänster m.m.
Lola Hipolito Sanchez-Infante, CICEX:s marknadschef, har stort erfarenhet gällande utländska residenter. Med hennes spetskompetens är hon ansvarig för kontakten med internationella kunder, och erbjuder personlig samt omfattande service. ”Fastighetsköp är ett stort beslut och för många en dröm som går i uppfyllelse. I detta är varje enskild individ unik, med sina specifika behov gällande bostaden såsom bostadstyp, läge, utrymme m.m. och här har vi en viktig roll. Det har jag lärt mig sedan barnsben av Miguel Sanchez-Infante, företagets grundare. För honom har det alltid varit viktigt att uppmärksamma och engagera sig i unika detaljer i varje enskild individs efterfråga”, berättar Lola Hipolito Sanchez-Infante.
För närvarande arbetar CICEX med ett nystartat projekt. Det är sex villor designade så att naturen runtomkring integreras med bostaden, alla med vacker utsikt mot Sierra de Mijas. Temat är modern Medelhavsstil med öppna planlösningar. Området är lugnt men ligger ändå nära stad och strand, samt två golfbanor.
”Vi börjar inom tre månader och ser framemot att återgå till vår kärnverksamhet tillsammans med de bästa arkitekterna, rådgivarna, teknikerna och säljarna, alla förenade att realisera drömbostäder på Costa del Sol”, avslutar Lola Hipolito Sanchez-Infante.

www.cicex.es
Tel. 952 96 40 45 / 630 08 55 01

___

st dental groupNy tandläkare i Puerto Banús
På tandläkarkliniken Puerto Banús Dental Group & implant center, tidigare Clínica Dental Medic, hälsas en ny tandläkare nu välkommen. Det är Johan Sjögren som flyttat till Costa del Sol, tillsammans med sin fru Mia och deras barn, för att sköta det dagliga arbetet på den kända svenska tandläkarkliniken vid det stora torget i Puerto Banús.

Paret, som bodde på kusten under ett år för två år sedan, har länge funderat på ett liv i solen och när de kom i kontakt med Bo Wallenborg var saken klar. Johan Sjögren kände klinikens specialtandläkare Dejan Tomic sedan tidigare och tillsammans med Bo Wallenborgs son Niclas har de nu planerat framtiden på kliniken.
”Vi är vi tillbaka i Marbella och kommer att driva verksamheten här på plats”, berättar Johan Sjögren, som kommer att driva kliniken i Puerto Banús med svensk synsätt: trygg miljö med allmäntandvård för hela familjen, vuxna och barn. ”Vi vill se helheten och arbeta på långsikt med uppföljning vid problem och bygga upp en mångårig relation med patienterna för att skapa en god munhälsa”, förklarar han.
Mia har tidigare arbetat som tandsköterska och kommer att hjälpa till på kliniken när det behövs. Tandläkare Johan Sjögren har arbetat som tandläkare sedan 1988 och har haft en klinik i Uppsala, praktik i England, arbetat i London, Italien och på Grönland. Tandläkare Dejan Tomic arbetar på Puerto Banús Dental Groups kliniker i Sverige, liksom Niclas Wallenborg, men Dejan Tomic kommer även resa till kliniken i Puerto Banús vid kirurgiska ingrepp.

Puerto Banús Dental Group & implant center erbjuder all typ av tandvård och hälsar alla, både gamla och nya patienter välkomna!
puertobanusdentalgroup.com

___

st harder

Harder Johansen firar 10 år i byggbranschen
Han började för sig själv en gång i tiden. Och tack vare nöjda kunder, ett bra nätverk, trovärdiga samarbetspartners och duktiga anställa började Thomas Harder Johansens företag att växa, snabbt.
”Vi har nått långt på att leverera en bra produkt – och alltid i tid”, berättar den danska entreprenören och fortsätter: ”Mycket bottnar i förtroende. Det är viktigt att hålla det man lovar samt att leva upp till kundernas förväntningar. Hade vi inte klarat av att göra det redan från början hade vi inte överlevt”, berättar Thomas Harder Johansen.
Thomas Harder Johansens arbete uppmärksammades även i branschen i Danmark. Det resulterade i att valet föll på just honom när de kända märkena HTH och Invita skulle till att välja återförsäljare i södra Spanien. Tillsammans med de två stora danska bolagen levererar Harder Johansen allt inom kök, bad och förvaring. Den senaste katalogen har nyligen kommit ut och man är välkommen att kontakta Thomas Harder Johansen för sitt exemplar samt ett icke-bindande möte för att gå igenom alla möjligheter.
”Vi ser ofta sakerna ur en ny vinkel och kan ta fram smarta samt funktionella lösningar”, lovar den danska entreprenören som personligen hjälper till med både rådgivning och service vid alla projekt och renoveringar.
”Vi erbjuder precis samma service, garanti och standard som man kan förvänta sig i Skandinavien”, avslutar Thomas Harder Johansen.

Se mer på: www.harderjohansen.dk
eller ring: 952 46 66 00

___

st aasa petterson

Fastighetsmäklare Åsa Pettersson presenterar: Ny, lättnavigerad hemsida
Under den senaste tiden har gänget hos Fastighetsmäklare Åsa Pettersson arbetat ingående med att uppdatera sin hemsida som lanseras nu i oktober. Den nya hemsidan är modernare är den tidigare. Den har en tydligare kartfunktion för att se området som den intressanta fastigheten ligger i. Dessutom har fokus under skapandet av den nya hemsidan legat på att sidan ska vara lätt att använda samt sökvänlig, så att du enkelt kan finna just den bostad som motsvarar dina önskemål utefter typ av fastighet, område, pris och/eller antal rum.
”Vårt fokus har legat på att skapa en sida som är så tydlig och enkel som möjligt. Det är viktigt för oss att kunden lätt kan finna de objekt som är intressanta och så är det naturligtvis även lätt att få mer information om objekten man är intresserad av. Det är bara att fylla i sina uppgifter och så kan man även klicka i en ruta för att få eventuella uppdateringar och noteringar gällande en fastighet som man är intresserad av. Alla kan förstå och använda vår nya hemsida!”, förklarar Lisa Nilsson, kontorschef hos Fastighetsmäklare Åsa Pettersson.
Den nya hemsidan bär naturligtvis signaturfärgerna för Fastighetsmäklare Åsa Pettersson: vitt, orange och grått, dessutom visar förstasidan de mest unika objekten, som kan vara speciellt intressanta.

Fastighetsmäklare Åsa Pettersson arbetar utefter efterfrågan de har, som mest rör sig kring lägenheter för vinter- och semesterboende i centrala delar med närhet till både strand samt tåget från flygplatsen, från Torremolinos till Mijas Costa.

Besök den nya hemsidan och se mer på: www.asapettersson.com

___

st longhorn

Aktuellt i höst hos Longhorn del Sol
Stek och hamburgarresturangen Longhorn del Sol i Benalmádena Pueblo fortsätter att mätta nöjda gästers magar med läckerheter från grillen, och andra rätter förstås, även med vegetariska alternativ som den populära tofuburgaren och goda fiskrätter. I restaurangens mysiga miljö, med träbjälkar, naturstenspelare och vackert terrakottagolv är det lätt att trivas, liksom på terrassen under citrusträden, som skänker en alldeles speciell atmosfär ljumma höst- och vinterkvällar.
Höstens stora nyhet är Spareribs-torsdagarna då det dukas upp möra revbensspjäll. Dessa har först kokats i fyra timmar varefter de marinerats i restaurangens goda egengjorda bbq-sås varpå de grillas innan de serveras med samma bbq-sås. Och inte nog med att revbensspjällen är goda, du får äta så mycket du vill för bara 12 euro, med pommes frites och coleslaw som tillbehör. Naturligtvis finns spareribsen på den vanliga menyn också.
Och söndagar och måndagar fortsätter restaurangen servera sin populära ät-så-mycket-du-vill-BBQ.
I övrigt har restaurangen för tredje året i rad belönats med TripAdvisors certifikat ”Certificate of Excellence”, någonting som värderas högt. Dessutom fortsätter den att för fjärde året i rad delta i Accion contra el Hambra, ett arrangemang av den internationell humanitär organisation med samma namn, som arbetar för barnhälsa i världen. Det innebär att Longhorn del Sol, för varje standardmeny som serveras, skänker 2,50 euro till organisationens välgörande ändamål.
Claus Bäumler, ägare till Longhorn del Sol, önskar även påminna om att restaurangen redan tar emot bokningar till det populära julfirandet den 25 december och likaså till nyårsfirandet den 31 december. Kvällarna till ära kommer det att serveras festliga menyer och på nyårsafton är det även levande musik.

För mer information anmäl dig till Longhorns del Sols e-mailutskick på: www.longhorn-del-sol.com och håll också utkik efter fler nyheter och evenemang på resturangens Facebooksida: www.facebook.com/LonghornPueblo

Longhorn del Sol, öppet alla dagar utom onsdagar: +34 952 569 995

___

st stefan

Stefans VVS & Allservice rustar för vintern
Stefan Hult är ingen nybörjare på VVS, han är med i svenska Riksorganisationen och har varit aktiv i branschen i över 30 år som egen företagare i Sverige. Det råder alltså ingen tvekan om att han kan VVS. Och med det sagt – han kan alla delarna inom det.
VVS står ju som bekant för: värme, ventilation och sanitet, varmed det sistnämnda i allmänt tal är rörmokeri. Stefan har bland annat långsiktiga och hållbara lösningar för att få ordning på t ex vattentrycket i huset, med t ex en trycktank, vilket många har problem med här på den spanska solkusten, liksom kalkproblem – för vilket han installerar den effektiva och välbeprövade Aqua 2000. Speciellt nu inför vintern tipsar Stefan Hult om att se över varmvattenberedaren så att värmeaggregatet inte är fullt med kalk, vilket gör att beredaren arbetar på högtyck hela tiden och därmed använder mycket mer energi än nödvändigt.
Likaså är det viktigt att se över ventilationen i sin bostad. Luftfuktigheten här på kusten är hög och under vintermånaderna torkar inte solen ut fukten som sommartid så bra ventilation är viktigt för hälsosam inomhusluft, inom vilket Stefan är mycket kunnig och gärna ger rådgivning.
Stefan Hult ger även konsultation vid husköp, såsom husets kondition, gällande bland annat fukt.

Så med få ord: finns ett problem med VVS har Stefan Hult lösningen!

Vid sidan om arbetar Stefan Hult även med smide; galler för dörrar, fönster och grindar tillhör vardagen i hans verkstad. Dessutom är han mycket duktig på dekorationer i smide – ta en titt på hans Facebooksida: www.facebook.com/StefansVVS

Stefans VVS & Allservice, tel. +34 693 824 824

___

st sontec

Få de senaste hörapparaterna hos Sontec
Sontec Hearing Centres gör allt för att vara ledande med utvecklingen.
”De senaste hörapparaterna är så lätta och behagliga att du knappt märker att du har dem på.”
Orden kommer från Alfonso Sanchez hos Sontec i Fuengirola. Tack vare företagets innovativa och ergonomiska produktutveckling kan dagens apparater överhuvudtaget inte jämföras med dem från förr.
”De senaste hörapparaterna väger inte mer än en pappersclip och kan nästan inte ens anas i örat. Men de är lika effektiva och kraftiga som de gamla”, garanterar Alfonso Sanchez på flytande engelska. Han och hans kollegor är vana att ta emot skandinaver på de fem hörcenter i Fuengirola, Vélez-Málaga, Torre del Mar, Marbella och Gibraltar.
”Vi har funnits länge och har både medarbetare och kunder med olika nationaliteter”, förklarar den internationella audiologen, som välkomnar alla till ett hörseltest gratis samt att eventuellt testa en av de senaste apparaterna.
”Jag lovar att våra hörapparater inte är som andra – och visuellt försvinner de nästan i örat. Det finns inte längre någon anledning till att inte göra någonting åt nedsatt hörsel”, avslutar han.

För tidsbokning samt information om närmaste
Sontec Hearing Centres
ring: 952 66 74 02

___

st petro

Träffa teamet hos Petro Peluqueros
Petro Peluqueros är din salong i Los Boliches. Med modernt tänkande, fortlöpande utbildning och goda kunskaper om det senaste inom hårvård och stilar samt god kännedom om skandinaviskt hår, hälsar salongens frisörer dig välkommen.
Hos Petroo Pelugueros får den look du vill ha!

Detta är teamet:
Martin: en av salongens toppstylister från London. Han har skolats på högsta nivå i en av världens bästa salonger: Toni&Guy. Hans teknik är högklassig liksom hans expertis oklanderlig och resultatet är alltid nöjda kunder, oavsett om det handlar om en modern eller klassisk look. Martin skapar alltid fantastiska resultat för både kvinnor och män. Det kan inte bli annat än bra.
Javi: spansk stylist med mångårig erfarenhet av både klippning och färgning. Han är dessutom fenomenal på att föna och göra håruppsättningar. Nalkas det fest blir resultatet ingenting annat än fabulöst efter att du låtit Javi styla ditt hår och göra din makeup. Du kan till och med öva din spanska med honom.
Sophie: salongens glada och snabblärda junior som just nu utvecklar sin färg- och uppsättningsteknik. Förutom det gör hon fantastisk manikyr samt pedikyr, och arbetar bara med det bästa märket: Essie.
Och sist men inte minst cheferna Petro och Esther Roya, som alltid välkomnar dig med ett leende.

Petros Peluqueros är en av kustens ledande salonger och arbetar bara med kvalitetsprodukter som Redken samt Sebastian Professionals, dessutom erbjuder de den inom hårvård revolutionerande hårvårdskuren Olaplex, och mycket mer.

Mer information se: www.facebook.com/fuengirolaPetropeluqueros
För tidsbokning: +34 952 46 71 30

___

st hostmode

Höstmodet hos Fia i backen
I modebutiken Fia i backen, i La Campana, Nueva Andalucía, presenteras en klädhöst som sveper in många av naturens härliga färgskalor.

Baldino, den designer som funnits längst i butiken, presenterar flera nya modeller på klänningar och tunikor med färger i både potatis, grått, mörkrött och petrol – en stor färg hos de flesta designers i höst.
Märket Hedvig tar också upp petrol-färgen i en knutblus, som också finns med brun botten. Andra plagg, som klänningar och tröjor, finns i både rött och rostfärg.
Shape erbjuder vackra zigzagmönstrade toppar, för både vardag och fest. Deras långbyxor med tillhörande jacka går i peppar och saltmönstrat – snyggt och användbart, och de är dessutom mjuka och behagliga, liksom deras mönstrade klänningar i vinrött.

Alltid lika aktuella Camilla Thulins välkända toppar är sydda i leopardinspirerat tyg, och så finns de även i mörkrött med grått och vitt. Här är halsarna är lite högre, vilket passar bra till kyliga höstdagar.
DesignWerket kallar sin höstkollektion ”Decadence de light”. Denna kännetecknas av både lite längre tröjor med böljande kanter och tröjor med snygg spets. Under hösten kommer de även med en vacker silverfärgad pälscape. Spännande och något att längta efter!
En stor nyhet är att DesignWerket även har börjat med heminredning, och Fia i backens kunder får 15 % rabatt när de handlar på DesignWerkets hemsida. Besök butiken för katalog och mer information.

Och som alltid välkomnar Fia i backen hösten med event. Redan den 18 oktober medverkar Fia i backen på Casitans mingelkväll i La Campana, dit alla är välkomna. Missa inte heller aktiviteter som cava-kväll, minimässa m.m., så håll utkik på Facebooksidan Fia i backen eller e-maila ert intresse om fortlöpande information till fia@fiaibacken.se

Butikens öppettider: mån-fre 11.00–14.00 och 17.00 -20.00

Fia i backen hälsar välkommen till en färgsprakande höst!

___

st olsen brothers

Olsen Brothers jubileumskonsert på Costa del Sol
Det är 50 år sedan de danska vinnarna av Eurovision Song Contest, Olsen Brothers (Jørgen och Noller) bildade sin första grupp, The Kids. Då var de var bara 11 och 15 år, och det var stort för ”Drengene” (killarna), som de fortfarande kallas av många, att tas in som förband för The Kinks vid en konsert i Köpenhamn. Deras musikaliska talang var uppenbar och de kom snabbt i goda händer hos kända Johnny Reimer. Sedan dess har det blivit nio danska Melodifestivaler (i varav Jørgen spelat själv i tre) och inte att förglömma den jättestora succén: ”Smuk som et stjerneskud” (vacker som ett stjärnfall) år 2000. Till Eurovision Song Contest i Stockholm döptes låten senare om till: ”Fly on the wings of love”. Hade det funnits ett tak på Globen hade det lyft under deras framträdande och de vann!

”Taket kommer också lyfta i Teatro Las Lagunas i Fuengirola fredagen den 17 mars nästa år när de uppträder här”, säger Morten Møller från konsertarrangören La Peña de Dinamarca Event. ”Drengene är fortfarande lika populära. När de återigen spelade under pausen i Eurovision Song Contest i Stockholm i år ville publiken bara ha mer. Deras musik är fortfarande i toppform och supercharmig, och alla deras stora hits kommer att spelas under konserten.”

Biljettförsäljningen till ”En aften med Brødrene Olsen” (en kväll med Olsen Brothers) på Teatro Las Lagunas med plats för 500 i publiken i den fina salen börjar redan nu i oktober på följande platser: Vitamina i Centro Idea, Unioptica i Fuengirola, restaurangen Holger Danske i Los Boliches, Casa Danesa i Club Danés och hos La Peña de Dinamarca, www.kontakt@malaga-support.dk – tel. 617 700 424 eller 661 959 681.
Biljettpris: 50 euro.
21 sponsorer backar upp konserten.
”Jag känner att hela Costa del Sol stöttar denna kväll”, säger Morten Møller.
Ett helt liv med sång och entusiasm!

___

st handlaesning

Handläsning med föredrag
Den 16 oktober bjuder Dodo Lindemann in till gratis föredrag och dagarna därefter även till handläsning i Vitamina, Centro Idea, Mijas.
Här förklarar hon om handläsning:
”När jag läser i den levande handen sitter vi mitt emot varandra, händerna läggs på bordet och jag läser samt berättar allt jag ser. En handläsning är mer än en läsning av handens linjer. Allt jag ser och känner ingår i min läsning och jag berättar allting. Det är trots allt dina händer och ditt liv som det handlar om. Jag jobbar med att du ska se ditt egna ljus och jag strävar efter att vi ska lyfta blicken och bjuda in vår andliga vishet till bordet medan vi tyder händer och vägleder.
Min tro är att handläsning är ett sätt med vilket vi kan tyda vår livssituation och att spirituella bryggor visar nya vägar. Dessa nya vägar behöver vi när stressen etsar sig fast i vardagen, när negativiteten tar ifrån oss livsglädjen. Och det är min uppgift att se dessa nya vägar genom att se de vägar som är tillgängliga för den som blir läst, här och nu.
Ödet eller inte, det tar inte jag ställning till under en session. Jag berättar bara vad jag ser.

Att förutsäga hur gammal du blir eller om du vinner på lotto är ett lite gammalmodigt sätt att läsa händer på. För övrigt tror jag inte på att vi kan se när det är dags för någon att lämna jordelivet, jag kan i alla fall inte göra det. Det må vara någonting mellan en enskild individ och någonting som är större och klokare än oss.

Rent faktamässigt är handläsning ett användbart redskap med vilket det är möjligt att med hjälp av tydning av handens form, fingrarna, dess linjer och andra tecken att förklara en hel del om dina kompetenser och jobb-/utbildningsmöjligheter. Handen och dess linjer är levande och de arbetar hela tiden, speciellt när de får uppmärksamhet, som t ex under en handläsning. I linjerna kan jag med glasögon och lupp se små, små figurer och bilder växa fram, från en fjärran tid eller från i går. Det är som om historien som du bär med dig, och det du drar till dig, lägger sig som små holografiska avtryck i dina händer. Du kan attrahera saker och du kan skjuta dem ifrån dig. All den vishet som du har, finns i dina celler och därmed även i händera.

När jag läser är det som om vi är flera kring bordet. När jag tyder händerna och känner närvarons intensitet är det nästan som ett gudomligt möte vari du möter dig själv och på så sätt blir stärkt i din intuition och den inre medvetenheten om vad du vill ha ut av livet samt hur du ska hantera det. Hur handläsning kan visa allt och varifrån det kommer, det kan vi ha olika uppfattningar om. Jag tror att det är en vishet som hela tiden finns där, vi ska bara få tillgång till den, få den översatt, och jag ser mig själv som översättaren.”
Dodo Lindemann ser fram emot att träffa alla intresserade i Vitamina, Centro Idea.

Du är välkommen att boka tid på tel. 952 58 43 13.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.