Room & Serenity Super Chunky Blankets tillför rummet det där extra

Room & Serenity Super Chunky Blankets tillför rummet det där extra

room serenity
 

Låt dig möta hösten insvept i en handstickad, stor, omfamnande pläd i renaste merinoull. Lägg den på sängkanten och rummet känns komplett. Häng den över armstödet på soffan och stämningen förbyts från tv-rum till mysrum. Svep in dig i den när du sätter dig på terrassen med kvällsteet och du hålls varm. Det handlar om Super Chunky Blankets (super tjocka plädar) från Room & Serenity.

Delar med sig av mys
Christina Radics, som de flesta känner igen från tandläkarklinikerna Nordic Dental Centre, där hon är delägare, och hennes familj har nyligen renovera sitt radhus. Det var under denna process som ett frö fick grodd och slog rot, Christina Radics upptäckte nämligen sin nya hobby – inredning. Hon började studera ämnet och i samband med inredandet av sitt hem såg hon en bild på en Super Chunky Blankets och: ”Min reaktion var ’Wow!’. Direkt jag såg den visste jag att jag ville ha en sådan och att jag skulle göra den själv. Jag tog reda på information om tekniker, material m.m. Normalt stickas liknande plädar med stora stickor men jag ville testa att kombinera det med handstickning, alltså att jag stickar med mina egna armar i stället för stickor. När jag sedan satt där och handstickade min första pläd i februari 2016, kände hur mjuk och omfamnande den blev, ville jag dela med mig av denna Super Chunky Blanket. Jag bestämde mig helt sonika att göra fler plädar och sälja dem i liten skala, så att andra också får känna samma mjukhet och mys – och så startades Room & Serenity!”, berättar Christina Radics. Samtidigt försäkrar hon att Room & Serenity och hennes Super Chunky Blankets är en hobby som inte kommer att stjäla tid från hennes profession som tandläkare, lika engagerat och hängivet som alltid.

Grekisk mormor influerar
Christina Radics tar upp en bit ull och börjar lägga upp den på sin arm, precis som stickning med stickor. Ett leende sprider sig över ansiktet, hon sträcker fram ullen och säger: ”Känn vad mjuk den är, så mycket mjukare än vanlig ull, och det finns ingen som helst antydan till att den skulle vara stickig. Det är det som är så speciellt mer merinoullen, att den är så oerhört mjuk. Tänk att sitta och mysa med en sådan pläd i vinter.” Och det är inte alls svårt att föreställa sig. Och än bättre; pläden passar alla tider på året då den också ger en helt speciell atmosfär som dekoration i rummet, även varma dagar. Christina Radics fortsätter att berätta om sitt intresse: ”Mitt intresse för handarbete har nog alltid funnits, även om det varit en av mina okända sidor. Det är nämligen så att när jag var liten var jag ofta hos min mormor i Grekland – en riktigt grekisk dam, ni vet en sådan som ses på yoghurt-paketen, och under de grekiska sommardagarna var det för varmt för att vara ute, så vi satt i stället inomhus och handarbetade tillsammans. Hon virkade och jag broderade. Lika avslappnande som det var att brodera då är det att handsticka mina Super Chunky Blankets nu.”

Maska för maska växer den stora, luftiga pläden fram på hennes armar. De minsta plädarna tar ca fyra timmar och de större ännu längre tid, och när hon väl lagt upp maskorna är det bara att fortsätta. Pläden växer ju fram på hennes armar och hon har inga stickor som hon kan lägga undan. Då är det ju tur att hon arbetar i ett så härligt material.

Super Chunky Blankets
De Super Chunky Blankets som Christina Radics säljer via sitt företag Room & Serenity är handstickade i 100 procentig merinoull från kontrollerade gårdar i Sydamerika där djuren behandlas väl. Merinoullen är alldeles speciell med egenskapen att den värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt. Ullen till plädarna är ospunnen och delikat, vilket gör dem till mer dekorations- och mysplädar än för dagliganvändande. Dock har ullen egenskapen att den är fettavstötande och så har den naturligt lanolin, vilket ger en antibakteriell effekt, så man ska inte vara rädd att använda sin pläd.

Super Chunky Blankets är stora och luftiga, helt utan att vara tunga och otympliga. Merinoullen är så lätt, len och mjuk att om man skulle kunna sitta på molnen skulle det nog kunna jämföras med att sitta insvept i en Super Chunky Blanket från Room & Serenity.

_____

Onlinebutik & julklappstips
Det må kännas tidigt men snart står julen för dörren, man hinner knappt blinka. Varför inte ge bort en Super Chunky Blanket till någon som behöver lite mysstämning – eller köp en till dig själv!

Super Chunky Blankets finns i många färger och olika storlekar, dessutom finns plädar i en akryl- och nylonblandning, för den som önskar lite tåligare material.

Ta en titt på www.roomandserenity.com och låt dig svepas in i en värld av mjuka plädar.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.