Därför ska du anlita en advokat vid köp och försäljning av fastighet i Spanien

Därför ska du anlita en advokat vid köp och försäljning av fastighet i Spanien

Vi tänker oss att du just nu bestämmer dig för att du vill köpa ett hus i Spanien och att du hittar den idealiska fastigheten och så kan du börja hela processen att du äntligen blir ägare.
Just i detta ögonblick rekommenderar vi att du anlitar en advokat, som kan hjälpa dig genom hela processen. Detta då en advokat, som är specialiserad på köp och försäljning av fastighet, kommer att kunna förklara för dig vilka steg du måste följa och hjälpa dig i detta arbete på det för dina intressen mest lämpliga sättet.
 
Att anlita en advokat är mycket viktigt. Detta eftersom du kommer att behöva underteckna dokument som i de flesta fall är på spanska och som omfattar ett antal klausuler och lagar skrivna på ett och juridiska språk som kan vara obekanta för dig. Advokaten kommer att ge råd och förklara följderna av att underteckna dokumenten samt ta hänsyn till innehållet för resten av förfarandet. Ett exempel är när du t ex betalar reservationsavgiften för fastigheten och i samband med det förbinder dig med en rad saker, därefter kan det bli svårt att ändra eller inkludera nya klausuler.
 
Din advokat kommer att göra en grundlig undersökning av fastigheten som du vill köpa, och informera dig om läget innan köp. Det är viktigt att du är medveten om att i Spanien så samordnas inte information hos olika förvaltningar och det kan finnas skillnader mellan fastighetsregistret, kadastren och kommuner. Detta är en sorts problem som du kan stöta på men som en advokat kommer att upptäcka och åtgärda innan du köper den önskade fastigheten.
Med en advokat vid din sida kommer du att vara säker inför ditt köp av ett hus, då du genom din advokat kommer att känna till allt kring den juridiska situationen för fastigheten.
Spansk lag tillåter parterna i en fastighetsaffär att fritt ingå avtal med varandra. Du måste ta hänsyn till det, och utan rätt råd kan du förhandla klausuler som går emot den vanliga praxisen.
Till exempel är säljaren den som är ansvarig för betalningen av skatt på realisationsvinst, men om köparen inte har den nödvändiga informationen kan parterna komma överens om att betalningen görs av köparen, vilket klart strider mot dina intressen som köpare.
 
Tänk på att det är viktigt att din advokat kan erbjuda dig sina tjänster på ditt språk och samtidigt som denne är en kvalificerad advokat i Spanien, så att du kan få bra information och samtidigt ha den kunskap som krävs för de förfaranden som ska följas samt arrangera det som är nödvändigt med olika offentliga förvaltningar.
Vi på Cayet Abogados erbjuder dig en gratis konsultation och vi hjälper dig gärna med alla dina frågor.
Av Cayet Abogados, advokatkontoret i Torre del Mar, som erbjuder professionell juridisk rådgivning i alla sorts situationer och transaktioner som rör bostadshandel.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.