Storkonflikt i hotell- och restaurangbranschen · Problem hos El Corte Inglés · Företagsflykten från Katalonien fortsätter

Storkonflikt i hotell- och restaurangbranschen · Problem hos El Corte Inglés · Företagsflykten från Katalonien fortsätter

Storkonflikt i hotell- och restaurangbranschen hotar Costa del Sol

Aldrig tidigare har parterna ståt så långt ifrån varandra och aldrig tidigare har arbetsmarknadens parter lämnar förhandlingarna i förväg. Under tisdagen möttes fackföreningen CCOO och hotell- och restaurangföreningen Aehcos i ett sista försök för att nå en överenskommelse. CCOO vill se en minskning av deras medlemmars årsarbetstid samt att de anställda som arbetar i branschen på korttidskontrakt via konsultfirmor ska ingå i det nya avtalet. Aehcos ställning till det hela är det motsatta. Hotell- och restaurangfolken menar att branschen har behov av fler arbetstimmar samt konsultfirmornas flexibilitet, då branschen påverkas så mycket av säsongerna. CCOO varslar om storstrejk under juli, augusti och september om parterna inte kommer överens.
 
 
{loadposition google}

 

Problem hos El Corte Inglés

Det verkar som om allt inte står rätt till i det kända varuhuset. Sju av tio styrelsemedlemmar kräver nämligen att företagets VD ska avgå inom 15 dagar. VD:n heter Dimas Gimeno och han intog posten i höstas efter att El Corte Inglés grundare, och dåvarande VD, dog. Dimas Gimena var det unga hopp som skulle förnya det gamla varuhuset men hans idéer och det senaste förslaget om en börsnotering har inte fallit i god jord hos huvudaktionärerna, som primärt består av en handfull spanska familjer.
Förra året tvingades El Corte Inglés lägga om sina lån och sedan dess har det spekulerats en hel del kring det välrenommerade varuhusets ekonomiska hälsa.

Företagsflykten från Katalonien fortsätter

Insättandet av Quim Torra som ny president för Katalonien har inte skapat lugn och stabilitet i regionen – varken politiskt, ekonomiskt eller socialt. Företagsflykten från Katalonien fortsätter nämligen. Totalt har nu 4 000 företag lämnat regionen sedan den 1 oktober förra året då Carles Puigdemont kallade katalanerna till valurnorna för att rösta om regionens självständighet.
De första som flyttade ut sin adress från Katalonien var bankerna Banco Sabadell och La Caixa, och sedan dess har 4 000 katalanska företag valt att göra samma sak.
 

Svart i rutan från skandinavisk tv-leverantör

Sedan tisdagskvällen har flera av kustens tv-tittare mötts av svarta tv-skärmar när de försökt se skandinaviska kanaler. Det beror troligtvis på ett avbrott i signalen från tv-leverantören Team Nordic. I tisdags var det en stor razzia på Team Nordics kontor i Benalmádena och sedan dess har kontoret och telefonlinjerna varit avstängda.
På Team Nordics hemsida upplyser företaget om att det kommer att vara avbrott i deras tjänster under 48 timmar på grund av uppdateringsarbete.
 
{loadposition google_native}
 

Informationskampanj om maneter

Málagas landsting och organisationen för bevaring av haven, el Aula del Mar, har just påbörjat en informationskampanj om maneter som går under namnet Infomedusa.
Utöver informativa broschyrer och webbplatser med tips på vad man ska göra om man blir bränd av en manet finns det även en app, som heter just Infomedusa. I år har denna app uppdaterats så att den har nya bilder av stränderna med detaljerad information om varje enskild strand samt en sida om närområdet.
Appen innehåller information om risken för maneter på kusten med särskild hänsyn till den farliga blåsmaneten (eller portugisisk örlogsman, som den även kallas), som har setts på flertalets platser längs kusten under våren. Utöver detta innehåller appen även information om allt från vatten- och lufttemperatur, vindstyrka och -riktning till våghöjd från dag till dag på de 132 stränderna i Málaga.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.