Kommunalvalet blev en rysare · Allt fler semesterbostäder · Nya 100- och 200-eurosedlar ute

Kommunalvalet blev en rysare · Allt fler semesterbostäder · Nya 100- och 200-eurosedlar ute

Kommunalvalet blev en rysare

I flera kommuner fick rösterna räknas mycket noggrant innan valresultatet från söndagens kommunalval kunde offentliggöras. Rent generellt för Málagaprovinsen ökar både Partido Popular och socialistpartiet PSOE, vilket är mycket ovanligt. Deras framgångar sker på bekostnad av de nyare partierna som nationellt sett annars lockar till sig väljare som aldrig förr.
För både Podemos, Ciudadanos och VOX blev således kommunalvalet en stor besvikelse. I Estepona, Marbella och Fuengirola säkrade PP sig en absolut majoritet medan det uppskattas att man i Nerja och Málaga lätt kommer att kunna samla majoritet. I Benalmádena segrade PSOE medan det i andra kommuner som Torremolinos, Mijas, Rincón de la Victoria, Vélez-Málaga (Torre del Mar) och Almuñécar, nu förväntas långa förhandlingar mellan partierna, och under dessa förhandlingar kan allt ske.
I nästa En Sueco, som utkommer den 1 juni, kan du läsa en längre artikel om kommunalvalet.

 
 

{loadposition google_native}

  

Allt fler semesterbostäder

Antalet semesterbostäder på Costa del Sol fortsätter att öka. Bara i maj registrerades över 1 000 nya uthyrningslägenheter i Málagaprovinsen. De många nya registreringarna betyder att det i dag finns strax över 33 000 semesterbostäder i hela provinsen och dessa har en total kapacitet på 163 000 sängplatser. Som jämförelse kan det säga att provinsens många hotell har 101 000 sängplatser. Den stora ökningen i antalet semesterbostäder ses vara centrerad kring kuststäderna men annars jämnt fördelad över hela Costa del Sol. Junta de Andalucías turistansvariga, Nuria Rodríguez, ser positivt på utvecklingen och säger att lagen från 2016, som innebär att uthyrningsbostäder måste registreras och att ägaren därmed måste deklarera hyresintäkten, fungerar riktigt bra. Å andra sidan finns det dock många boendeföreningar som menar att den massiva turismen håller på att förstöra det lokala grannskapet.
 
 

{loadposition google}

  

 

Nya 100- och 200-eurosedlar ute 

Sedler
 
Denna vecka släpps de nya 100- och 200-eurosedlarna. De nya sedlarna kommer sakta men säkert att ersätta de nuvarande sedlarna, precis såsom tidigare har skett med de ursprungliga 5-, 10-, 20- och 50-eurosedlarna.
De nya sedlarna får en uppdaterad design som inkluderar flera små säkerhetsinslag för att undvika förfalskning. Bland annat får de en ny silvertråd och så blir de lite högre, så att de får exakt samma mått som 50-eurosedeln.
Med de nya sedlarna i omlopp har europeiska centralbanken bytt ut samtliga sedlar sedan euron introducerades år 2002. Med det sagt kommer inte 500-sedeln att bytas ut för denna ska långsamt fasas ut ur systemet, så det trycks alltså inte längre några 500-eurosedlar.
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.