Covid-19: lägsta smittsiffran sedan augusti

Covid-19: lägsta smittsiffran sedan augusti

Med knappt 16 000 nya smittade under helgen (fredag-söndag) har covid-19-smittan nu nått ned på samma nivå som den var i augusti, då det bara rådde lätta restriktioner och en mycket liten press på landets sjukhus. För första gången sedan i somras har den ackumulerade smittsiffran under de senaste 14 dagarna också fallit till under 200 nya smittade per 100 000 invånare.

Utvecklingen är identisk i både Andalusien och Málagaprovinsen, där de ackumulerade smittsiffrorna de senaste 14 dagarna ligger precis under 200/100 000 invånare. I Málaga ligger de senaste dagarnas smittal till och med under 150. Antalet covid-19-patienter på landets sjukhus är dock fortfarande alarmerande högt – både på sjukhusens vanliga avdelningar som på intensivvårdsavdelningarna. Detta beror på de oerhört höga smittsiffrorna som sågs i januari och februari. Det rapporteras nu att om de höga smittsiffrorna och det stora antalet inläggningar hade fortsatt bara en vecka till så hade Málagaprovinsens intensivvårdsavdelningar kollapsat.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.