Covid-19: Mask på eller av på stranden

Covid-19: Mask på eller av på stranden

Det blev ramaskri när det i tisdags meddelades om nya, nationellt gällande restriktioner som masktvång på alla offentliga platser, oavsett avstånd till andra personer. För andalusierna innebär detta inga större förändringar, då Andalusien är en av de regioner i landet som haft hårdare restriktioner gällande mask än vad regeringen tidigare meddelat. Men de nya reglerna, som trädde i kraft i mitten av veckan, tvingar även till att bära ansiktsmask när man ligger still på stranden och solar, vilket inte varit fallet tidigare. Dock har centralregeringen och hälsovårdsministeriet mött så stort motstånd omedelbart efter beslutet, att det tillsats en grupp tekniker för att studera vid vilka tillfällen vi eventuellt kan få ta av masken. ”Ansiktsmask är obligatoriskt, men vi måste se över om det i laget finns plats för handelsutrymme”, säger hälsominister Carolina Darias. 

På Balearerna väljer man dock att trotsa regeringens tvingande beslut. Där har de baleariska myndigheterna beslutat att invånarna inte behöver bära mask vid solande på stranden eller vi poolen, i alla fall inte just nu.

(Källa: El Mundo)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.