Covid-19: Spanien bättre förberett på ny smittvåg

Covid-19: Spanien bättre förberett på ny smittvåg

Många fruktar en ny smittvåg, och skulle det ske är Spanien bättre förberett än tidigare, menar Spaniens hälsominister, Salvador Illa. ”Vi är bättre rustade, både materiellt och personalmässigt. Därtill kommer att en eventuell ny smittvåg troligtvis inte blir lika stark som den vi blev vittne till under våren”, har ministern nyligen sagt i en intervju med Europa Press. I samma intervju berättar Salvador Illa också om möjligheten att det överhuvudtaget inte kommer att bli en ny virusvåg. ”Om folk visar ansvar och följer våra anvisningar samtidigt som vi lyckas spåra även de minsta utbrotten bland befolkningen kan vi undvika en ny våg helt och hållet.”

Hälsoministern säger att det kommer att vara omständliga tider tills att ett vaccin mot Covid-19 är färdigt, förhoppningsvis inom ett år.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.